Amasya Valisi Cumhuriyet’i pastanede kutladı: 'Mekan temiz, ortam güzel, ay yıldızlı pasta da var'

Amasya Valisi Cumhuriyet Bayramı'nı pastanede kutladı. Resepsiyonun pastanede yapılmasına gösterilen tepkilere karşı Vali, “Bazıları sanıyordu ki mahalle arasında bir pastanede usulen bir tören yapacaklar. Gördüğünüz gibi çok temiz bir mekanda Atatürk posterlerinin, Türk Bayrağı'nın gölgesinde bayram kutluyoruz” dedi.

Amasya Valiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu kentteki özel bir pastanede gerçekleştirdi. Cumhuriyet kutlamasının pastanede yapılmasını, "Mahalle arasında olmayan, çok temiz ve Atatürk posterleri var" şeklinde savunan Vali Öz, resepsiyon konuşmasında Amasya'nın daha güzel pastanelere ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Resepsiyona gelenlere kırmızı gül verildi
DHA’nın haberine göre, Amasya Bahçeleriçi Mahallesi’nde bulunan pastane kırmızı-beyaz balonlarla süslendi, camlara Türk bayrakları asıldı. Resepsiyonda sunulacak ikramların bulunduğu masalara da birer Türk Bayrağı konuldu. Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafları ve Türk bayrakları asılan pastanenin dışına da "Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu nedeniyle 29 Ekim Pazartesi günü müşteri kabul edemediğimizden dolayı özür dileriz" yazılı pankart asıldı. Resepsiyona katılanlara kırmızı gül verildi, tatlı, kuru pasta, kuru yemiş ve meyve suyu ile su ikram edildi.

"Cumhuriyetin anlamına uygun bir salondayız"
Saat 20:00’de başlayan resepsiyona eşiyle katılan Amasya Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı konuşmada “Bugün çok heyecanlıyız, çok duyguluyuz. Cumhuriyetimizin 89’uncu yılını yaşıyoruz. Bugün gençlerimizle ve çocuklarımızla birlikte bayramımızı kutladık. Bu akşam da Cumhuriyetin anlamına uygun bir salonda bu ay yıldızlı bayrağın gölgesinde coşkuyla Cumhuriyet bayramını kutluyoruz” dedi.

"Mekanlara kafalar takıldı"
Farklı duygular yaşadığını söyleyen Öz, “Biliyorsunuz son bir haftadır bu Cumhuriyet resepsiyonuyla ilgili maalesef mekanlara kafalar takılarak, konu rejim meselesine kadar götürüldü. Biz Cumhuriyetimizi çok seviyoruz. Cumhuriyet sevgimizi hiç kimseye ölçtürmeyiz. Bunun bir ölçüsü terazisi de yoktur. Ben gururla şunu söylüyorum. Ben Cumhuriyet sayesinde buradayım” dedi.

"Çok temiz bir mekanda bayram kutluyoruz"
“Düşünsel olarak cumhuriyeti seviyorum, Cumhuriyete ayrı bir saygım ve sevgim var” diyen Öz, resepsiyonun pastanede yapılmasını ise şöyle savundu: "Bazıları sanıyordu ki mahalle arasında bir pastanede usulen bir tören yapacaklar ve Cumhuriyetin anlamına bazı sıkıntılar gelecek. Gördüğünüz gibi çok temiz bir mekanda çok güzel bir ortamda Atatürk posterlerinin, Türk Bayrağı'nın gölgesinde bayram kutluyoruz."

"Amasya'nın daha güzel pastanelere ihtiyacı var"
Vali Öz, "Amasya bugün turizmde 500 bin hedefine adım adım yaklaşmaktadır. Bu hedefe yaklaşan Amasya'nın daha güzel otellere daha güzel restoranlara daha güzel pastanelere ve daha güzel hizmet mekanlarına ihtiyacı vardır. Bu tür hizmet mekanlarını yapanlara biz eleştirmek yerine teşekkür edip yenilerini teşvik etmek durumundayız" diyerek sözlerini bitirdi.

Ay yıldızlı pasta kesildi
Konuşmanın ardından üzerinde ay yıldız bulunan, "Cumhuriyetimizin 89. yıl dönümü" yazılı pasta kesildi. Pasta kesiminin sonrasında, "Cumhuriyetimizin 89. yıl dönümü" yazılı meşale ateşlendi. Ardından Vali Öz ve konuklar dışarı çıkarak havai fişek gösterisini izledi.