"Aman yavrum uzak dur"

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Terörle Mücadele'ye bağlı polisler tarafından, kayıt masasında terörle mücadele broşürü dağıtılıyor. Uygulama diğer üniversitelerde de zaman zaman görülüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Üniversitelerde başlayan yeni kayıt döneminde öğrenciler çeşitli çalışmalarla "uyarılıyor". Bunlardan bir örneği de Sivas'ta yaşanıyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) yeni kayıt döneminde öğrenci kayıt danışma masalarından terörle mücadele konulu broşürler dağıtılıyor.

CÜ'de dün başlayan kayıtlar için şehir merkezi, otobüs terminali ve Üniversite kampüsünde kurulan öğrenci kayıt masalarında, Terörle Mücadele Müdürlüğü personelinin de görevlendirildiği belirtiliyor. Masalarda kayıtlara ilişkin bilgiler verilirken, Terörle Mücadele'ye bağlı polislerde terörle mücadele konulu broşürler dağıttı.

Broşürlerin kapağında Atatürk'ün eğitim üzerine sözleri yer alırken, içeriğinde gençlere terör örgütleri konusunda öğütlerde bulunuluyor. Gençlerin sinsice hazırlanan tuzaklardan kaçınması istenen broşürde, özellikle 14-25 yaşları arasındaki gençlerin hedef kitlesi olduğu, lise ve üniversite de okuyan gençlerin kolaylıkla kandırılabildiği ifade ediliyor.

Gençlerden "sinsi planlara" alet olmamaları istenen broşürde, gençleri eli silahlı ya da cezaevinde görmek istemediklerini, ülkeyi yönetenler ya da bilim adamları biçiminde görmek istedikleri anlatılıyor.

Anne ve babalarda korkutuluyor
Anne ve babalara da terör örgütünden çocuklarını koruma konusunda öğütler veren broşür, çocuklarını sıkı takip etmelerini ve nereye gittiklerini, ne yaptıklarını, internette hangi sitelere girdiklerini takip etmelerini istiyor.

Broşürde, terör örgütlerince yürekleri kin ve nefretle doldurularak robotlaşmış kitleler haline getirilmek istenen gençlere sahip çıkılarak, terör örgütlerine hiçbir zaman fırsat verilmemesi uyarısında bulunuluyor.

Sadece korkutmak...
Sadece Cumhuriyet Üniversitesi'nde dağıtılmayan bu broşürler Türkiye'deki tüm üniversitelerde dağıtılabiliyor. Polisin öncelikle bir korku yaratarak kontrol altına almaya çalıştığı broşürler veliler arasında endişeye sebep veriyor. Üniversite'yi kazanan ve yeni bir sosyal çevreye alışacak gençler bu korku ve anne-babalarından gelen aşırı baskı arasında kalıyor.

Broşürlerin içeriğinde siyasetle ilgilenmek ve herhangi bir fikri tartışmaya katılmak konusunda, örgütün bunu kullanacağı gerekçe gösterilerek, gençlerin bunlardan uzak durması isteniyor.