Almancılıktan sonra Japonculuk...

Mesut Yılmaz: ''Bugünkü ortamda, Japonya'daki gibi değişik eğilimleri temsil eden insanların uzlaşmasına dayalı yeni bir parti yapısını oluşturmak lazım.”

soL (HABER MERKEZİ) İlk kez Mart ayında gündeme gelen "siyasette Japon modeli" tartışmalarına Mesut Yılmaz da dahil oldu. Bağımsız milletvekili Yılmaz, kanatlar arasında uzlaşmaya dayanan geniş bir partinin krize çare olabileceğini savundu.

Eski başbakan ve milletvekili Mesut Yılmaz'ın, siyasi krizi ve AKP'nin kapatılma ihtimallerini hesaba katarak durumdan vazife çıkarmakta olduğu anlaşılıyor. Rize'nin Çayeli ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mesut Yılmaz ''Bugünkü ortamda bir liderin kişiliğine değil, Japonya'daki gibi değişik eğilimleri temsil eden insanların uzlaşmasına dayalı yeni bir parti yapısını oluşturmak lazım. Yani parti içinde ayrı ayrı gruplar olsun, bu ayrı grupların temsilcileri, liderleri olsun, bu liderler uzlaşmaya dayalı bir parti yapısını oluştursunlar'' şeklinde konuştu.

Hem Türkiye hem yurt dışında "Almancı" olarak bilinen Mesut Yılmaz'ın önerdiği Japon modelinin Türkiye'de nasıl bir karşılığı olacağı merak ediliyor.