“Allahtan bağımsız medya var”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nın 3'ncü olağan kongresinde yaptığı konuşmada Doğan grubuna karşı yaptığı açıklamalara devam ederken “Allahtan özgür medya var da şıracı-bozacı tezgahı bozuluyor” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Erdoğan, Türkiye'de Doğan grubunun sindiremediği bağımsız gazete ve televizyonlar olduğunu belirterek "Allahtan bunlar var, millet gerçekleri öğreniyor. Sindiremedikleri gruplara da yandaş medya diyorlar. Allahtan özgür medya var da şıracı-bozacı tezgahı bozuluyor" dedi.

RTÜK Başkanı Zahid Akman ile ilgili iddiaları da değerlendiren Erdoğan, Aydın Doğan Grubu'nun çıkarlarının çeliştiği kişi ve kurumlar aleyhine, doğruluğu kanıtlanmayan haberler yapmakla suçladı.

Sende kimsin?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nın 3'ncü olağan kongresinde yaptığı konuşmada Doğan grubuna karşı yaptığı açıklamalara devam ederken kendisine "ültimatomunu geri çek" diyen Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI)'ne yanıt vererek "sen de kimsin?" dedi.

Erdoğan, "Bugün de üyesi oldukları basın kuruluşu, ültimatom çekmiş bana, kimsin de ültimatom çekiyorsun bana. Benim ülkemde kabul görmeyen bir basın konseyi. Kibarlığımız sebebiyle buradaki toplantılarına katılmıştık ama baktık ki bir şirkete çalışıyor sonra gitmedik. Bana ültimatom çekiyormuş başbakan medyaya olan ültimatomunu çeksin diye. Ben ne konuşuyorum ona bak. İyi izle. Siyaseti susturmak isteyenlere gereken cevabı veriyoruz sen de nasibini al" dedi.

"Deniz Feneri'ne beni karıştırmayın"
Erdoğan, Almanya'da devam eden Deniz Feneri davasına partisinin ve kendi isminin karıştırılmasını da tepki gösterdi. Erdoğan, İçişleri Bakanlığı'nın Deniz Feneri Derneği'nin hesaplarını düzenli olarak denetlediğini belirterek "Bundan sonra da denetimler hassasiyetle devam edecek. Ancak gazeteler, medya patronları hem hakim hem savcı yerine geçtiğinde, mahkemeden rol çaldıklarında, kişilik haklarına ciddi saldırı oluyor" dedi.

"Belediye Başkanı'na haksızlık edildi"
Erdoğan konuşmasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki iddiaları da gündeme getirerek, "belediye başkanımıza yaptığınız haksızlığı kim telafi edecek?" sözleriyle Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e sahip çıktı. Gaziantep Belediye Başkanı sayesinde Gaziantep'in 4.5 yılda modern bir kent görünümüne kavuştuğunu iddia eden Erdoğan, " insaf insaf, insan bunları görür de böyle bir iftira kampanyası başlatır mı?" dedi.

"Kıskananlar çatlamasın belki lazım olurlar"
Erdoğan'ın konuşması sırasında sık sık "kıskananlar çatlasın" sloganları atıldı. Tayyip Erdoğan'ın ara ara bu sloganla sözlerinin kesilmesine yanıtı "Kıskananlar çatlamasın, onların da bir gün lazım olacak" oldu. Erdoğan konuşması sırasında sık sık AKP tabanının genişlediği vurgusunu yaparken, katılımın AKP tarafını mutlu etmediği gözlendi. Bölgede trafiğin aksaması ise halkın tepki göstermesine neden oldu.