Ali İsmail davasından bir sanık avukatı çekildi

“Ali İsmail’in dövülmesi hukuka uygun” şeklindeki dilekçesi soL tarafından haberleştirilen Selamet Şen, avukatlığını yaptığı üç sanığı artık savunmayacak.

Elif Örnek - soL
19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın 2 Haziran gecesi Gezi direnişi eylemlerine katıldığı sırada polisler ve polislerden talimat alan siviller tarafından dövülerek öldürülmesine ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı. Avukat Selamet Şen, davanın sivil sanıkları fırıncı İsmail Koyuncu ve Ramazan Koyuncu ile akrabaları Muhammet Vatansever’in vekilliğinden çekildi.

Şen, davanın görüldüğü Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu ve soL tarafından haberleştirilen dilekçesinde Ali İsmail’in, “polise mukavemet” ve “kanuna aykırı gösteriye katılmak” suçlarından ötürü polis tarafından kovalandığını iddia etmiş, bu nedenle müvekkillerinin yakalama ve şiddet eylemlerinde bulunabileceklerini ancak “şiddetin ölçüsünü kaçırdıklarını” savunmuştu.

Şen dilekçede şu ifadelere yer vermişti: “Suçüstü bir fiilden dolayı takip edilen kişinin herkes tarafından yakalanması hukuka uygun bir eylemdir. Bu noktada yakalanmaya direnen ve kaçmaya çalışan kişinin durdurulması amacıyla, durdurmasını sağlayacak ve direnmesini etkisiz kılacak ölçüde cebir kullanılması da hukuka uygundur.