Alevilere yönelik saldırı sürüyor: Kartal PSAKD yakılmak istendi!

Kartal Yakacık'ta 14 Alevi ailenin evinin işaretlenmesinin ardından dün gece de Pir Sultan Abdal Kütür Derneği Kartal Şubesi'ne saldırı oldu. Binayı yakmak isteyen saldırganlar halkın olayı görmesiyle olay yerinden uzaklaşırken yangın kısa sürede söndürüldü.

Kartal'da Alevileri hedef alan saldırılar sürüyor. 14 Alevi ailenin evlerinin işaretlenmesinin üzerinden kısa bir süre geçerken şimdi de Pir Sultan Abdal Kütür Derneği Kartal Şubesi yakılmak istendi.

Yangın büyümeden söndürüldü
Dün gece geç saatlerde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şubesi yakılmak istendi. Saldırganlar binanın ön cephesine yığdıkları masa ve sandalyelerle binayı yakma girişiminde bulunurken fark edilmeleri üzerine olay yerinden uzaklaştı. Yangını olaya hemen müdahale eden mahalleli ve itfaiye kısa sürede söndürürken, bina da maddi hasar meydana geldi.

"Saldırı AKP'nin Alevi düşmanı politikalarını sonucu"
Olaya ilişkin soL Portal'a konuşan Pir Sultan Abdal Kütür Derneği Kartal Şube Başkanı Ali Ayık, iki gün içinde gelen bu iki saldırının AKP'nin Alevi düşmanı politikalarıyla ilgili olduğunu dile getirdi.

Kartal'da eylem var
Kısa süre önce dernek binasına yakın bir bölgede 14 Alevi evinin işaretlendiğine dikkat çeken Ayık, bu duruma karşı dün mahallede bir basın açıklaması yaptıklarını ardından da kendi binalarının hedef alındığı bu yakma girişimi ile karşılaştıklarını söyledi.,

Kartal'da Alevileri hedef alan bu saldırıların ve diğer yerlerde gerçekleşen benzer saldırıların emperyalizmin halkları birbirine düşürme politikası olduğunu vurgulayan Ayık, buna karşın bu akşam saat 19.00'da Kartal Meydanı'nda bir basın açıklaması yapacaklarını dile getirdi.

(soL - İstanbul)