'Aleviler abdestsizdir, yemekleri yenilmez'

Adana Yüreğir’de bir din öğretmeni derste “Aleviler abdestsizdir, yemekleri yenilmez” dedi. Alevi derneklerinin tepkisi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Gereğini yapacağız” dedi.

Adana Yüreğir’de bir din öğretmeni derste “Aleviler abdestsizdir, yemekleri yenilmez” dedi. Alevi derneklerinin tepkisi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Gereğini yapacağız” dedi.

soL gazetesinden Ali Doğan Karacık'ın haberine göre Adana Yüreğir’de Sunar Nuri Çomu Anadolu Lisesi’nde ders sırasında bir din öğretmeni Alevilere dönük ağır hakaretlerde bulundu. Ailelerin ve alevi derneklerinin sessiz kalmaması sonuç verdi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Gereğini yapacağız” dedi.

'Aleviler abdestsizdir, onların yemeğini yerseniz..'
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi’nden aldığımız bilgilere göre, iki hafta önce Yüreğir Sunar Nuri Çomu Anadolu Lisesi’nde ders sırasında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin öğretmeni “Aleviler abdestsizdir, onların yemeğini yerseniz öbür dünyada cennete mi cehenneme mi gidersiniz bilmem” dedi. Öğrencilerin bu sözleri ailelerine iletmesinin ardından, aileler Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şubesi’ne başvurdu.
PSAKD yetkilileri diğer Alevi dernekleri ile birlikte 25 Eylül Salı günü Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek olayı anlattılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir'e " Bu kişi öğretmenlik yapamaz, kendisi öğretmenlikten men edilmelidir" talebini ilettiler. Bunun üzerine Özdemir, “Gereğini yaptık” dedi. Müdürlük, sorularımıza rağmen hangi adımı attıklarını belirtmedi. Ancak ailelerin talebini dikkate aldıklarını ifade etti.

'4+4+4 ile olayların artacağını söylemiştik'
Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şube Başkanı Miktad Öztürk “4+4+4 ile birlikte bu tür olayların artacağını söylemiştik. Sünni İslam inancı dışındakilere dönük ayrımcılığın okullarda yaygınlaştığını görüyoruz” dedi. Öztürk, “Bu yıl okullardaki dinsel ayrımcılık ile ilgili bize ulaşan başvurularda açık bir artış var. Bize başvurmayan veya konunun haberleştirilmesinden korkan da birçok aile var” diye konuştu.