Alevi yurttaşın evine konulan işaret Maltepelileri sokağa döktü

Maltepe Esenkent Mahallesi’nde Alevi yurttaşların evlerinin işaretlenmesi ve “ÖL ve ÖLM” şeklinde yazı yazılması, kitlesel bir gösteriyle protesto edildi. Mahalleli “karanlığa geçit vermeyeceğiz” sloganlarıyla yürüdü. Evleri işaretlenen bir Alevi yurttaş “bu karanlıktan çıkışın tek yolu aydınlanmadır” dedi.

İstanbul Maltepe Esenkent Mahallesi’nde dün gece saatlerinde gerçekleştiği belirtilen sekiz Alevi yurttaşın evlerinin işaretlenmesi ve “ÖL VE ÖLM” şeklinde yazıların yazılması mahallede akşam saat 19.00’da yapılan kitlesel bir eylemle protesto edildi.

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi önünden başlayan yürüyüşte “Karanlığa geçit vermeyeceğiz”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hasap verecek” sloganları atılırken, Esenkent Mahallesi Muhtarlığı önünde basın açıklaması okundu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Maltepe Şube Başkanı Deniz Kıyafet’in okuduğu açıklamada “AKP’nin etnik ve mezhepsel kimlikleri kaşıyarak bir çatışma yaratmaya çalıştığı” belirtildi. Açıklamanın devamında laikliğin tamamen yok edildiği bir dönemde Alevilere yönelik ayrımcılığın devreye girdiği ifade edildi.

"AKP ile geleceğimiz karanlık"
Açıklamadan sonra evi işaretlenen Lütfiye Sarıtaş ise “bu karanlıktan çıkışı tek yolu aydınlanmadır” diyerek başladığı konuşmasında “AKP, bizi ve çocuklarımızı kötü bir noktaya götürüyor, geleceğimiz çok karanlık” şeklinde konuştu.

Evi işaretlenen Ali Ekber Kutlu ise bu tür saldırılarla sinmeyeceklerini ifade ederek “Aleviler olarak boyun eğmeyeceklerini bundan sonra da mücadelelerini sürdüreceklerini” belirtti.

(Rıfat Doğan-soL)