Albay Öz Hrant Dink ismini duymamış

Hrant Dink suikasti nedeniyle hakkında açılan davada ifade veren dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz "Hrant Dink'in ismini duymadığını" savundu.

soL (HABER MERKEZİ) Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından hakkında dava açılan dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz Bursa 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Öz, Hrant Dink ismini duymadığını iddia ederek beraatini istedi.

Dink ailesinin avukatlarının sorularını yanıtlayan Ali Öz, jandarma görevlilerinin kendisine konu hakkında herhangi bir istihbarat aktarmadığını savundu. Öz, "Eğer aktarılsaydı, kayda alınması gerekir en azından. Kendi kayıtlarında kayıt olması gerekir. İddianamenin 4. parağrafında geçen 20 Ocak 2007 tarihli görev sonuç raporu ve aynı tarihli haber kağıt bildirim formu hususu şimdi anlattığım şekilde olmuştur. Ben suçlamayı kabul etmiyorum. Belgelerin gerçeğe aykırı olarak düzenlendiği doğru değildir. Böyle bir husus gerçekleşmemiştir. Ben hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Hrant Dink'in öldürülmeden önce adını duymadığını söyleyen Öz, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün de kendileriyle Hrant Dink'in öldürüleceğine yönelik herhangi bir rapor iletmediğini söyledi. Emniyet ile ilgili iddiaların, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine sorulmasını isteyen Öz, Yasin Hayal'i de olaydan önce tanımadığını söyledi.

Avukat Hakan Bakırcıoğlu'nun 20 Ocak 2007 tarihli haber kağıt ve bilgi formunda yer alan bilgilerin "Temmuz 2006 tarihinde elde edildiğini istihbarat şube müdürü Yüzbaşı Metin Yıldız söyledi mi?" sorusuna Öz, böyle bir şeyin gündeme geldiğini hatırlamadığını söyledi.

Yaklaşık dört saat süren duruşmada Öz, daha önce görevli askerlerin Öz'ün Dink'in öldürüleceğine yönelik istihbaratı işleme almadığı ve sahte belge doldurduğuna yönelik iddiaları da yalanladı.