Aksu: Bir tek AKP partizanlık yapmadı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, bugüne kadar partizanlık yapmayan tek iktidarın AKP iktidarı olduğunu öne sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Marmaris'te partisinin seçim bürosunu ziyaret etti. Aksu, bugüne dek partizanlık yapmayan tek iktidarın AKP olduğunu iddia etti.

Aksu, AKP seçim bürosunun yanındaki DSP bürosunu da ziyaret etti. Burada DSP Marmaris Belediye Başkan adayı Kenan Değertaş, sohbet sırasında Aksu'ya "eçimi alırsak merkezi iktidarın desteğini alamayacağımız söyleniyor. Ben sizden bunun sözünü istiyorum" dedi. Aksu, bunun üzerine "Bugüne kadar partizanlık yapmayan tek iktidar, AK Parti'dir. Geçmiş iktidarlar zamanında İller Bankası payı dağıtımında muazzam bir ayrımcılık vardı. Geçmiş dönem borçları nedeniyle belediyelerin payı yüzde 90 oranında kesiliyor, sadece yüzde 10 gönderiliyordu. Başbakanımız iktidara gelir gelmez bu payın adaletli bir şekilde dağıtılması talimatını verdi. Geçmiş borçlara istinaden kesilecek oranı da en fazla yüzde 40 olarak belirledi. Turizm kentlerinde ise yaz aylarında yatırım yapmaları için kesinti yüzde 20'ye indirildi. Geçmişte iktidarlar hiçbir gerekçe yokken kendi belediyelerini afet bölgesi ilan ettiler. Bütün yardımlar kendi belediyelerine verildi" dedi.

AKP'li bakanlar ve milletvekilleri, bu seçim döneminde birçok defa AKP'li olmayan belediyelerin hükümetten destek göremeyeceğini söyleyerek halkı tehdit etmişti.