AKP'ye tepki: Bu halk şereflidir oy beklemeyin!

Son bir haftadır başta Diyarbakır olmak üzere Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı kentlerde ortaya çıkan gerilim ve sonrasında yaşananlar bölge halkının AKP’ye çok sıcak bakmadığının göstergesi olmaya devam ediyor. Son olarak AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu yaptığı esnaf ziyaretinde beklemediği bir tepki ile karşılaştı.

soL (Diyarbakır) AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Kutbettin Arzu, Diyarbakır merkezde bulunan Yenişehir Semti'nde bulunduğu esnaf ziyaretinde hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Esnaflardan biri, "Bu halk şereflidir, oy beklemeyin, geldiğiniz gibi gideceksiniz" diye tepki gösterdi.

Tek tek esnafları ziyaret eden Arzu, başka bir esnafın 'Bu halk şereflidir, ne yüzle oy istemeye geliyorsunuz' tepkisiyle karşılaştı. Korumaların müdahale ettiği esnafla görüşmek isteyen Arzu, aynı tepkiyi tekrar görünce bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Tepki büyüyor

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan eylemlerde çıkan olaylar sonrasında DTP ile AKP arasındaki gerginlik en azından seçimlere kadar devam edecekmiş gibi görünüyor. Bilindiği üzere Diyarbakır ve Batman'da yapılan eylemlere polis müdahale edince olaylar çıkmıştı. Olaylar üzerine DTP dün Diyarbakır ve Batman'da sessiz yürüyüşler düzenleyerek AKP karşıtı bir tutum sergiledi.

Son iki gün içerisinde DTP tarafından yapılan açıklamalar AKP'yi suçlarken, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk kendilerine karşı AKP çatısı altında MHP ve CHP'nin katılımıyla bir kutsal ittifak kurulduğundan bahsetti. AKP'nin örgütlerine gönderdiği gizli bir genelge ile Kürtlere dönük özel bir politikasının olduğunun ortaya çıktığından bahseden Türk, halka güvendiklerinin de altını çizmişti. Yeniden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan DTP'li Osman Baydemir ise AKP'yi bölgede tabela partisi haline getirecekleri söylerken halkı AKP'nin yalanlarına kanmamaya çağırmıştı.