AKP'nin yeni seçim rüşveti: Bedava mezar!

AKP'li Yalova Belediyesi, beyaz eşya, kömür ve gıda yardımının ardından en orjinal seçim rüşvetini uygulamaya koydu: Bedava mezar!

soL (HABER MERKEZİ) Seçim çalışmalarında ücretsiz kömür, hediye çeki, gıda yardımı ve beyaz eşyadan sonra ilginç bir uygulama AKP'li Yalova Belediyesi'nden geldi. AKP'li belediye yerel seçimler öncesi 475 TL olan cenaze işlemlerini ücretsiz yapma kararı aldı.

AKP'li belediye defin ruhsatı, mezarlık tahsisi, cenaze nakli, ulaşım ve defnetmeyi ücretsiz yaparken doktor, hemşire ve cenaze işleri görevlilerini de ihtiyaç duyanın "ayağına gönderecek".

Yalova Belediyesi'nin 188 numaralı telefonunu arayan yurttaşlara ücretsiz hizmet veren belediye, kent içi ve çevre kentlere ücretsiz nakil hizmeti de sunuyor. Uygulama kapsamında, mezar kazma, yıkama, kefenleme ve mezar tahtası gibi gasilhane hizmetlerinin bedeli de Yalova Belediyesi tarafından karşılanıyor.

AKP'li Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu bu uygulamayla "yurttaşların en acılı gününde yanında olmak istediklerini" belirtti. Binicioğlu, neden 4 yıl bekledikleri konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.