'AKP’nin sonunu getirecek olay!'

AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yolsuzluk dosyası kapatılmak istense de dava dosyasına takılan dinleme kayıtları gerçeği gün yüzüne çıkardı. AKP'li belediyenin yolsuzluğunu örten Vali Yardımcısı'nın şu sözleri çok şey anlatıyor: belediyenin soruşturmasını kapattım, bu AKP’nin sonunu getirecek bir olaydı.

AKP’nin Kayseri’deki yolsuzluk dosyasını nasıl kararttığı ortaya çıktı. Belediyenin yolsuzluk soruşturmasını yürüten Vali Yardımcısı’nın bu dosyayı nasıl kapattığı dinleme kayıtlarına takıldı.

Soruşturmayı yürüten isme dikkat
Odatv’de Barış Terkoğlu imzası ile yer alan habere göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon (UKOME) Merkezi’nde çalışan Hacı Ali Hamurcu’nun 17 Temmuz 2007 tarihinde polise verdiği ifadelerle Belediye Başkanı Başkan Mehmet Özhaseki dahil 49 kişi hakkında, yolsuzluk iddiasıyla hem idari hem adli soruşturma başlamıştı.

Soruşturmada Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin Başkanlığında bir heyet görevlendirildi. Heyet usulsüzlük olmadığı konusunda rapor hazırladı. Rapor, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcı Vekili İsmail Dalan tarafından yürütülen soruşturmada “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verildi.

İşte bu noktada kritik bir olay yaşandı. Raporu hazırlayan Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin, önce Antalya Vali Yardımcılığı’na atandı. Ardından görevden alındı.

Erçin’in görevden alınma sürecinden de kötü kokular geliyordu. Zira Erçin, emeklilik hakkı kazandıktan bir gün sonra görevinden alınmıştı.

Yolsuzluk dosyaları yolsuzlukla kapanıyor
Erçin meselesi böyle kapanmadı… Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluk soruşturması sırasında teknik takibe takılan Vali Yardımcısı Erçin’in, soruşturmayı nasıl kapattığı dava dosyasına giren konuşmalarla ortaya çıktı. Söz konusu konuşmalar Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasında yer alıyor. Devletin Vali Yardımcısı’nın AKP’li belediyenin yolsuzluk dosyalarını nasıl birer birer kapattığı bu konuşmada açıkça ortaya çıkıyor.

“AKP’nin sonunu getirecek olay”
Soruşturmayı usulsüz bir şekilde kapattığını açıkça itiraf eden Kayseri Vali Yardımcısı Yener, “ben büyükşehir belediyesinin bir soruşturmasını kapattım, bu AKP’nin sonunu getirecek bir olaydı” ifadelerini kullanıyor. CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun yolsuzluğun üstüne gitmesi nedeniyle Antalya’ya tayin edildiğini söyleyen Yener, belediyenin bu yolla kendisini gözden uzaklaştırdığını ve diyet ödediğini anlatıyor.

Vali Yardımcısı Yener bu sırada Belediye’den ihale alan Anadolu Yapı yetkilileriyle ile de “iş görüşmeleri” yapmaya devam ediyor. Kayseri Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Hüseyin Beyhan’la görüşerek grubun almak istediği teleferik hattı projesinde aracılık yapıyor.

“100 bin liramı verin s.tir olayım”
Yasal yollarla dinlenen ve mahkeme dosyasına giren ses kayıtlarında Anadolu Yapı Sahibi Osman Özkan, bağladığı ihaleler ve kapattığı yolsuzluklar karşısında beklediği parayı alamayınca “basının karşısına geçerim, çatır çatır herkesi kendimi de onları da yakarım, onların bileceği iş, blöfü görürlerse görürler, ben kartları koyarım” diyen Yener’i “çok fazla konuşuyorsun” diye uyarıyor.

Vali Yardımcısı Yener ısrarcı, “Yarın gideceğim belediyeye, benim 100 bin liramı verin ben s.tir olup gideyim…” diyor. “Ben konuştuğum zaman Kayseri yıkılır, Türkiye yıkılır” demeyi de ihmal etmiyor.

“4-5 milyon dolar götürmüşler”
“AKP bizim, zarar vermeyelim” uyarılarına kapattığı yolsuzlukları kastederek “Abi bunlar 4-5 milyon dolar götürmüşler, yalvardılar bana dediler ki, hakkını helal et dediler, ben de bu hak burada değil ahirette zor ödenir dedim” yanıtını veriyor.

İşte o skandal konuşmalar: