AKP'lilerin icraatları Doğan Medya'da

Aydın Doğan Başbakan Erdoğan ile polemiğe girince sahibi olduğu gazete ve televizyonlarda çıkan AKP'liler hakkındaki iddialara dair haberlerin sayısı bir anda arttı. Çekmecelerde duran videolar ve kayıtlar da ortaya çıkmaya başladı.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Tayyip Erdoğan ve Aydın Doğan arasındaki tartışma sürerken iki taraf da "medya gücü"nü kullanmayı sürdürüyor. Son günlerde AKP hakkındaki iddialar Doğan grubuna ait gazete ve televizyonlarda daha fazla yer bulmaya başladı. Doğan grubu AKP'nin her yolsuzluk ve suiistimalini haber yaparken "eski defterleri" de karıştırmaya başladı. Bu vesileyle kamuoyu birçok "gerçeği" öğrenebiliyor.

"AKP'li vekil bankacı dövdü"

İlk olarak Vatan Gazetesi tarafından haber yapılan AKP milletvekilinin Ziraat Bankası yöneticisini dövmesi haberi diğer Doğan grubuna ait gazetelerde geniş yer buldu. 'AKP'li vekil bankacı dövdü' başlığıyla verilen habere göre AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Akbaş'ı makamında darp etmiş. Olay gazetelerde şu şekilde anlatılıyor: Budak Akbaş'ı ailesi ile beraber makamında ziyaret ediyor ve oğlunun Ziraat Bankası PAF Voleybol takımında oynaması dolayısıyla bankanın oğluna para ödemesi gerektiğini söylüyor. Akbaş'ın "Bu mümkün değil ama sizin oğlunuz söylediğiniz kadar yetenekliyse, başka takımlar da var. Oralarda da oynayabilir" demesi üzerine de Budak'ın oğlunun elindeki cep telefonunu kaparak Akbaş'ın yüzüne çarptığı iddia ediliyor.

"AKP'li eski bakan Ergezen'den şok sözler"

Dün Doğan Medya grubunda yer alan bir ikinci haber de eski bir AKP'li bakanın 1993 yılında hacda yaptığı bir konuşmanın video kaydının "ortaya çıkması" ile ilgili. 1993 yılında Refah Partisi Milletvekili olan ve sonrasında AKP Bitlis Milletvekili ve Abdullah Gül'ün Başbakanlığı'nda kurulan 58. Hükümetin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yapan Zeki Ergezen video kaydında laiklikten kurtulmak gerektiğini söyleyerek şöyle konuşuyor: "Yeniden İslam nizamının devlet nizamına hakim olmasını, laik sistemin bir an evvel defolup gitmesi için canı gönülden dua etmenizi, bu duanın da kabulünü Cenabı Hak'tan temenni ediyorum... Amin... Gelin dağa taşa 'Ne mutlu Türküm' diye yazacağınıza, gelin dağa taşa 'Ne mutlu Müslüman diye yazalım."