AKP'lilerde bitmeyen komünizm korkusu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Şanlıurfa'da katıldığı okul açılışında "Bizden önce yapılan okullar, komünist ülkelerin mimarisine benziyor" dedi. Çelik ve Başbakan Erdoğan son günlerde her yerde "komünizm" görüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Şanlıurfa'nın Karaköprü beldesinde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin açılışındaki konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Bizden önce yapılan okullar, komünist ülkelerin mimarisine benziyor" dedi.

Çelik, ''Bakanlığın bundan önceki okul mimarisi komünist ülkelerin okullarına benziyordu. 'Tip Proje' olarak adlandırılıyordu. Bu projeleri 'tipsiz proje' olarak ilan ediyorum, dedim ve 41 çeşit yeni proje ürettik. Saray gibi okullar yaptık. İstedik ki çocuklarımız kimliği olan okullarda eğitim görsün" diye konuştu.

Hüseyin Çelik böylelikle her fırsatta komünizmden yakınan başbakanı Tayyip Erdoğan'a kendi üslubuyla destek vermiş oldu. Çelik'in "Tip proje" ile neyi kastettiği ise anlaşılamadı.

Çelik konuşmasında ayrıca kendi iktidarları döneminde, yani altı yıl boyunca Şanlıurfa'da yapılan derslik sayısının neredeyse Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısına eşit olduğunu iddia etti.