AKP'liler okul koridorunda para dağıttı

Belli ki referandum sonrasında seçim yolsuzlukları çok konuşulacak. Şimdiden AKP'lilerin referandum oylaması sırasındaki yolsuzluklarının haberleri gelmeye başladı. Avcılar'da bir okulda AKP'liler vatandaşlara para dağıttı.

İstanbul'un birçok ilçesinde polislerin okul okul gezdirilerek görevli olmadıkları okullarda da görev kağıdıyla oy kullandırılmasının ardından, bir başka seçim yolsuzluğu daha TKP müşahitleri tarafından açığa çıkarıldı.

AKP'nin her türlü yöntemi deneyeceği günlerdir konuşuluyordu ancak bu kadar açıktan yolsuzluk yapılacağı herhalde beklenmiyordu.

İstanbul'da Avcılar Ticaret Meslek Lisesi'nde oy verme işlemi sırasında AKP'liler zarf içinde para dağıtırken TKP'li müşahitler olaya müdahale etti.

211 nolu sandığın bulunduğu sınıfın girişinde yaşanan olayda 2 AKP'li, ceplerinden çıkardıkları paraya kağıda sararak önce bir kadına, ardından da bir adama veriyor. Olayı fark eden TKP müşahitleri, gizlice görüntü almaya başlıyor. Bunu fark eden AKP'liler olay yerinden hızla uzaklaşırken, TKP müşahitleri durumdan şikayetçi oluyor.

AKP'lilerin para dağıtması, şikayet dilekçesi yazılarak okuldaki YSK sorumlusuna bildirildi ancak dilekçe bu durumun adli bir olay olduğu bahanesi ile kabul edilmedi.

Olaydan haberinin olduğunu ancak kendisinin görmediğini belirten YSK sorumlusu, şikayet dilekçesinin ilçe Yüksek Seçim Kurulu'na götürülmesi gerektiğini belirtti.

TKP'li avukatlar şikayet dilekçesini para dağıtımı sırasında çekilen bir video ile ilçe Yüksek Seçim Kurulu'na götürdü.

İşte bu skandalın görüntüleri

(soL - İstanbul)