AKP'li vekilden 4+4+4 yorumu: 'Bilmiyorum ama mutlaka iyi bir şeydir'

AKP Bolu milletvekili Ali Ercoşkun Bolu’da bir dershaneye yaptığı ziyarette 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili, "Ben şuanda konuyu tam olarak bilmiyorum. Başbakan bir şey söylüyorsa muhakkak alt yapısı vardır." yorumunu yaptı.

Bolu Olay gazetesinin haberine göre, AKP Bolu milletvekili Ali Ercoşkun Sınav Dershanesine yaptığı ziyarette 4+4+4 şeklinde tanımlanan yeni eğitim sistemi hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Yeni eğitim sisteminin ayrıntıları hakkında çok fazla bilgisinin olmadığını vurgulayan Ercoşkun, “Başbakan bir şey söylüyorsa muhakkak alt yapısı vardır. 4+4+4’ün arka planında ne gibi düşünceler var bilemiyorum” dedi.

AKP Bolu milletvekili Ali Ercoşkun, 2012-2013 öğretim sezonunun başlayacak olması nedeniyle önceki gün Sınav Dershanesine ziyarette bulundu. Ercoşkun’u dershane kapısında Dershane Kurucu Temsilcisi Emre Kara, Dershane Müdürü İsmail Berkyürek, Öğretmen Ragıp Kalelioğlu, Öğretmen Zekai Öztürk ve Hızlı Okuma hafıza teknikleri Uzmanı Melihat Karaarslan karşıladılar. Daha sonra Müdür İsmail Bekyürek’in odasında gerçekleşen sohbetin konusu ağırlıklı olarak 4+4+4 Eğitim sistemi ve Dershanelerin kapatılma konusu oldu. Dershane Müdürü Berkyürek “Dershanelerin kapatılmasıyla Öğretmenler dışında, kapıcı, servis sağlayıcı, kantinci, temizlik işlerini yapanlar da işsiz kalacaklar. İşsizler ordusu çoğalmış olacak. Bizi işimizi yapmaya çalışıyoruz, para bizim için ikinci planda kalıyor, biz öğrencinin geleceği için bilgileri aksetmeye çalışıyoruz. Dershaneler kapandığında her ev dershaneye döner. İmtihan olmazsa bu çocuklar nasıl başarılı olur bilemiyoruz. Kıbrıscık ve Seben’de ki eğitim bir değil. Süper lise olayı var. Öğrenciler bize 4-5 ortalamasıyla geliyorlar. Alt yapının tamamlanmaması neticesinde 4+4+4 sisteminde büyük zorluklar ortaya çıkacaktır. Bizim ne olacağımız belli değil. Özel okullar ne olacak belli değil, Aldığımız öğrenciyi daha verimli çalıştırmak, verimli, nitelikli öğrenciyi yetiştirmeye çalışıyoruz “dedi.

“Başbakan bir şey söylüyorsa muhakkak alt yapısı vardır”
4+4+4 Eğitim sistemi hakkında konuşan Bolu Milletvekili Ercoşkun” Ben şuanda konuyu tam olarak bilmiyorum. Başbakan bir şey söylüyorsa muhakkak alt yapısı vardır.4+4+4’ün arka planında ne gibi düşünceler var bilmiyorum. Bildiğim Amerika’da bu sistem var. Ben komisyonda olmadığım için hiçbir bilgim yok. Ankara’dan detaylı bilgi alıp inşallah size ulaşırım “dedi.