AKP'den 180 milyon TL’lik OGS soygunu

Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kartını iptal edecek olan yeni düzenlemenin sonrasında artık Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) geçilecek. OGS kartı için vatandaştan alınan 120-180 milyon TL’lik para ise yurttaşa iade edilmeyecek.

Köprü ve otoyollarda Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) geçilecek olması nedeniyle 3 milyon adet Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kartı için yurttaşın ödediği 120-180 milyon TL bedelin ödenmeyecek olması TBMM gündemine taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, “3 milyon yurttaşımız, OGS için cihaz başına ödediği 40-60 TL arasındaki meblağı nasıl geri alabilecek? Bu para nakit olarak ödenmeyecekse, kartta kalan miktar geçişlerde kullanılması amacıyla HGS’ye otomatik olarak aktarılması sağlanamaz mı?” diye sordu.

Oran, Bakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

- 3 milyon OGS kullanıcısı yurttaşımızın HGS’ye dönüşümde maddi kayba uğramaması için hangi önlemleri aldınız?
- HGS’ler 5-15 TL arasında bir bedelde kolayca alınabilmesine karşın OGS için yurttaşımızın cihaz başına ödediği 40-60 TL arasındaki meblağı nasıl geri alabilecek? Bu para nakit olarak ödenmeyecekse, kartta kalan miktar geçişlerde kullanılması amacıyla HGS’ye otomatik olarak aktarılması sağlanamaz mı?
- Bazı bankaların OGS için depozito bedellerini ödediği diğerlerinin ödemediği belirtilmektedir, burada yurttaşın lehine niçin bir uygulama birliği yaratmadınız?
- Yurttaşımızın OGS’yi satın alırken cihaz bedeli için ödediği ve toplamda 120– 180 milyon TL’ye ulaşan bu para niçin kendisine geri iade edilmiyor? HGS’ye geçilmesiyle ortada kalan bu toplam 120-180 milyon TL arasındaki meblağı, kim hangi bankada tutmaktadır? Bunun getirisi hangi kişi kurum/kuruluşa aktarılmaktadır?”

(soL - Haber Merkezi)