AKP'de sürpriz olmayan istifa

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu Selahattin Demirtaş'a vereceğini açıklayan Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

AKP kurucu üyesi ve eski genel başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Facebook sayfasından AKP üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Fırat, yaptığı açıklamada "Bugüne kadar Ak Parti'de üyeliğim devam ettiği için siyasi etiğe uyarak bazı gerçekleri ifadeden hep kaçınmıştım. Ancak bugünkü şartlardan dolayı bu manevi sorumluluğun ağır vebali olduğu kanısına vardım. Bu nedenle, daha sonra detaylı gerekçesini açıklamak üzere, kurucuları arasında bulunduğum Ak Parti üyeliğinden istifa ediyorum" dedi.

Fırat, geçen Çarşamba yaptığı açıklamada, “Ben hiçbir zaman PKK’lı olmadım yani Marksist, Leninist bir siyasete ve şiddete de inanmadım ama her şeye rağmen Cumhurbaşkanı seçiminde oyum Selahattin Bey’in lehine olacak” demişti.

Facebook'tan yaptığı açıklamada, oyunu Demirtaş'a vereceği yönündeki açıklamasının AKP'de panik havası yarattığını gördüğünü söyleyen Fırat, “Bu nedenle, özellikle bazı Kürtler öne sürülerek halkın yanıltılmaya çalışıldığını görüyorum” dedi.