AKP yardımları karşılıksız çıktı

Batman'da seçim öncesi dağıtılan yardım çekleri karşılıksız çıktı. Valilik tarafından dağıtılan çekleri almak için PTT Şubesine giden vatandaşlar hüsrana uğradı.

soL (HABER MERKEZİ) 29 Mart yerel seçimleri yardımların rüşvet olup olmadığı, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in Antalya'da "hizmet alamazsınız hükümetle uyumlu belediye seçin" sözlerinin şantaj olup olmadığı tartışmalarıyla geçti.

"Seçim rüşveti" iddialarına yol açan yardım kampanyalarından birisi de Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlendi. Vatandaşlara seçim öncesi valilik tarafından yardım çekleri dağıtıldı.

Seçimlerin ardından yardım çeklerini tahsil etmek için PTT şubelerine giden vatandaşlar ise hayal kırıklığına uğradılar zira, çekler karşılıksız çıktı. Bazı vatandaşlara ilk etapta "bugün git yarın gel" denildiği, son gidişlerinde de kendilerine bu hesabın kapandığı şeklinde bilgi verildiği iddia ediliyor.

Yardım çekini tahsil edemeyen vatandaşlardan Kamil Calp, kandırıldıklarını belirterek haklarını sonuna kadar arayacağını söyledi. Seçim sonrası 2 kez ilgili PTT şubesine gittiğini ancak bir sonuç alamadığını belirten Calp, "Ben yaşlı bir adamım. Hiçbir sosyal güvencem yok. Bu paraya ihtiyacım var. Ancak seçim sonrası hesap kapandı diye bizi geri gönderiyorlar. Bu para benim hakkım, bana çek verilmiş. Sonuç alamazsam Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Batman AKP'nin özel olarak almayı hedeflediği kentlerden birisiydi. Kentte 29 Mart Belediye seçimlerinde Demokratik Toplum Partisi oyların yüzde 59,7'sini, Adalet ve Kalkınma Partisi ise oyların yüzde 36,7'sini aldı.

Öte yandan çeklerin karşılıksız çıkmasının nedeninin AKP'nin kenti kazanamamasının ardından vatandaşları cezalandırması olduğu yorumları yapılıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan seçim öncesinde Ankara, Erzurum ve Gaziantep Belediye Başkanları'nın tanıtımını sırasında muhalefetin seçim yardımlarına yönelik "sadaka" eleştirisine "Sadaka kültürü diye birşey tutturdular. Bizim kültürümüzde sadaka var, belediye yardımlarının bununla bir ilgisi yok" demişti. Valilikler aracılığı ile dağıtılan yardımlar da seçimin en hararetli tartışmalarına neden olmuştu. Muhalefet seçimler öncesinde valiliklerin yardımlar dağıtmaya başlamasını AKP'nin "seçim rüşveti" olarak nitelendirmişti.