AKP ve MHP Beşiktaş'ta Beşiktaşlı oldu

Beşiktaş Belediyesi için süren seçim propagandasında partiler son kozlarını ortaya koyarken, AKP, Beşiktaş İnönü Stadyumu’nun anıtlar kurulundan dönen yenileme girişimine bizzat Başbakan Erdoğan üzerinden taraf olarak, “Parayı bul, yaparız” mesajı verdi. MHP ise propaganda arabalarında Beşiktaş taraftarının tezahürat ve marşlarını kullanıyor.

soL (İstanbul) AKP ve MHP, belediye başkanlığı seçimlerinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) taraftarlarına hitap ederek oy toplamaya çalışıyor. AKP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Sibel Çarmıklı tarafından Conrad Otel'de düzenlenen "Büyük Beşiktaş Buluşmaları" başlıklı toplantıya katılan Erdoğan, İnönü Stadı'nda yapılması planlanan projeye izin verileceğini açıkladı. BJK İnönü Stadı'nın baştan aşağı yenilenmesi projesine daha önce Anıtlar Kurulu izin vermemişti. Proje, İstanbul'da süren "kentsel dönüşüm" sürecinin önemli bir ayağını da oluşturuyor.

Başbakan'dan Beşiktaş hassaslığı
Toplantıya katılan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'e gönderme yapan Erdoğan, Demirören'in İnönü Stadyumu ile ilgili projeyi kendisine getirip gösterdiğini hatırlatarak, "Yıldırım Bey, Kadir Bey de bu işe hazır. Yeter ki sen parayı bul ve projeyi o şekilde uygula" dedi. BJK'nin resmi internet sitesinden yayımlanan açıklamada, "mesajın alındığı" görülerek, "Sayın Başbakanımızın, stat projemizin izinlerinin tamamlanması ve yapımı sürecinde de kulübümüze gerekli desteği vereceğine olan inancımız, bizleri daha da yüreklendirmiştir" denildi.

MHP "taraftar" rolünde
MHP ise Beşiktaş Belediyesi için çalışmalarını daha "damardan" yürütüyor. MHP propaganda araçlarında Beşiktaş taraftarlarının marşları ve besteleri çalınıyor. Beşiktaş taraftarlarının "Çarşı" grubunun son bestesi "Her gece efkarım" tezahüratını Beşiktaş caddelerinde dinletiyor. MHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı'nın Alevi olması da daha önce bir seçim açılımı olarak değerlendirilmişti.