AKP: Türbanlı aday olmaz!

Gaziantep'in Islahiye ilçesi'nde AKP'li Başkan Mehmet Uludağ aday gösterilmeyince eşi DP'den aday oldu ve AKP'ye fark attı. Seçim öncesinde Uludağ'ın adaylığına karşı çıkanlar bu kez "türbanlı olduğu gerekçesiyle" Malika Uludağ'a itiraz etti.

soL (HABER MERKEZİ) Türbanı üniversitelerde serbest bırakma girişimleriyle bilinen AKP Gaziantep Islahiye'de Demokrat Parti'den (DP) seçilen Malike Uludağ'a "türbanlı olduğu gerekçesiyle" itiraz etti.

Geçmiş dönemde AKP'den belediye başkanı olan Mehmet Uludağ'ın aday gösterilmemesi üzerine Uludağ'ın eşi Malike Uludağ AKP üyeliğinden istifa ederek önce Demokrat Parti'ye geçti ve ardından yeni partisinin İslahiye Belediye Başkan adayı oldu.

Bu aşamada da Malika Uludağ'a türbanlı olduğu gerekçesiyle itiraz edildi. Ancak başvurusunda türbanlı resmi olmadığı için Malike Uludağ'ın adaylığı geçerli oldu. 29 Mart'ta ise Uludağ, oyların yüzde 36.9'ını alarak İslahiye Belediye Başkanı seçildi.

Seçimleri de kazanan Uludağ, AKP adayı Osman Öztürk'ü geride bırakarak yüzde 36,9 oyla birinci oldu.

Islahiyeli olan Star Gazetesi Yazarı Şamil Tayyar ise dünkü yazısında eski başkan Mehmet Uludağ'ın aday gösterilmemesi için Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu'nun Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve bu sayede teşkilat tarafından istenen Uludağ'ın genel merkez tarafından aday gösterilmediğini anlattı. DP yönetiminin de Mahmut Uludağ'ın eşini aday gösterdiğini söyleyen Tayyar, gerek adaylık esnasında gerekse seçimlerin ardından AKP'lilerin bu kez Uludağ'ın "türbanı"nı gündeme getirdiğine yer verdi.