AKP mitingine götürülen engelli genç kayboldu

Sokakta gezerken ailesinden habersiz AKP otobüsüne bindirilerek Yenikapı'daki mitingine götürülen sağır ve dilsiz engelli gençten haber alınamıyor.

İddialara göre Yasin Doğan, dün öğle saatlerinde sokakta gezerken AKP'nin Yenikapı'daki mitingi için mahalleye gelen bir otobüse bindi. Mitinge giden partililerle birlikte Üsküdar İskelesi'ne daha sonra da Yenikapı'ya giden Yasin Doğan'dan 24 saattir haber alınamıyor.

Cihan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, polis tarafından da her yerde aranan Yasin Doğan'ın kendisini ifade edemediği, adresini gösterebilecek durumda olmadığı belirtildi. Anne Taliye Doğan, "Oğlum sağır ve dilsiz. Sokakta gezerken otobüse binmiş. O nereye gittiğini bilmiyor. Mitinge götürdüklerini duyduk. Dünden beri haber alamıyoruz. Başına bişey gelmesinden korkuyorum" dedi.

Gece boyunca miting alanı dahil her yeri aradığını belirten Baba Yasin Doğan ise "Oğlum nerede otobüs bulma binip gidecek durumda. AKP'nin mitingi için mahalleye gelen otobüse bindirmişler. Üsküdar'a kadar gitmiş. İskelede görenler olmuş. Daha sonra miting alanına gitmiş. Geceden beri her yerde arıyoruz. Karakola da haber verdik. Oğlumuzun bulunmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan engelli Yasin Doğan’ın miting alanındaki herhangi bir otobüse binerek şehir dışına gitmiş olmasından endişe ediliyor. Kendisini ifade edemeyen Yasin Doğan’ın üzerinde market kimliği bulunduğu ifade edildi. AKP'li yöneticilere seslenen Doğan Ailesi, çaresiz kaldıklarını, gören ya da bilen partililerden yardım beklediklerini söyledi.