AKP milletvekiline Gülen'den dava

AKP Ankara milletvekili Salih Kapusuz, cemaate ilişkin Twitter'da paylaştığı haber nedeniyle Fethullah Gülen'in kendisine dava açtığını söyledi.

AKP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, cemaate ilişkin bir gazete haberini Twitter’da paylaşarak yorum yaptığı gerekçesiyle Fethullah Gülen tarafından kendisine dava açıldığını söyledi. Kapusuz, “Ben devlet içerisinde farklı bir devlet gibi hareket eden, emri başka yerlerden alan paralel yapıya laf söyledim ama dava okyanus ötesinden geldi. 'Paralel Yapı' denildiğine üstüne alınma durumu varsa bu 'yaram var onun için gocunuyorum' anlamına geliyor" dedi.

Kapusuz, açıklamasının devamında “Geçmişte Ergenekon davaları sürecinde 'Paralel Yapı’yı suçlayan CHP’nin bazı temsilcileri, bugün 'Paralel Yapı’nın sözcüsü gibi davranıyor. Adliye önünde siyasi şov yapıp siyasi ortaklıklarını herkese gösteriyorlar. CHP’nin Genel Başkanı da bu algı operasyonunun aktörlerinden birisi. Zira özel görevlendirdiği vekilleri adliye önüne göndererek yargı sürecini karıştırmayı amaçlıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun amacı, Ergenekon ile Paralel Yapı’yı CHP çatısı altında birleştirmek ve bir vesayet ittifakı kurmak. Ama iktidarın yolu oradan geçmiyor. İktidarın yolu meşru siyasetten ve halkın desteğinden geçiyor” ifadelerini kullandı.