AKP’li belediyeciler muhabirlere saldırdı

Keçiören’deki bir yolsuzluk olayını haberleştirmek üzere olay yerine giden Kanal D muhabirleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Asfalt İşleri Koordinatörü Burhan Yazar ve belediye çalışanlarının saldırısına uğradılar.

soL (HABER MERKEZİ) Keçiören'de oturan Ankara Büyükşehir Belediyesi Asfalt İşleri Koordinatörü Burhan Yazar'ın, ilçe sınırları içerisinde olmasına rağmen Büyükşehir belediyesinin imkanlarıyla evinin bulunduğu sokağı asfaltlatması olayını incelemek üzere olay yerine giden Kanal D muhabirleri, Yazar ve beraberindeki belediye işçilerinin saldırısına uğradılar.

Muhabir Gamze Dondurmacı ile kameraman Durak Doğan, asfalt çalışmasını görüntülemek istediler. Ancak asfalt çalışmasını yürüten işçiler buna izin vermediler. Burhan Yazar ve beraberindeki 20 kadar işçi, habercilere saldırdı. Gamze Dondurmacı aldığı tekmeler sonucu yere düşerken, omzundan yaralandı. Dondurmacı'nın mikrofonunun da kırıldığı kaydedildi.

İki haberci, polis ekipleri tarafından saldırganlardan kurtarıldı. Saldırıya uğrayan Gamze Dondurmacı, olayı "Biz sadece görevimizi yapmak için oradaydık. Daha çekip yapmadan bize tepki göstermeye başladılar. Yaşanan tartışmanın ardından polis ekipleri olay yerine geldi. Ancak Burhan Yazar ve ekibi polisin yanında bize saldırdı. Polis bile onları durduramadı. 15-20 kişiyle bize saldırdılar. Bayan olmama rağmen tekmelerle saldırdılar. Polis ekipleri müdahale etmeseydi, bizi öldüreceklerdi" şeklinde anlattı.