AKP Kongresi: Erdoğan'ın tekleşmesinin tescili

soL yazarı Metin Çulhaoğlu, AKP'nin yarın yapılacak kongresi öncesinde estirilen "Erdoğan" havasını değerlendirerek, AKP'nin bundan sonra Başbakan Erdoğan'ın tekleşerek etrafını siyasetçiden "arındıracağı" bir rota izleyeceğini yazdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 30 Eylül'de yapılacak AKP kongresi öncesinde estirdiği hava ile AKP kurmaylarının Erdoğan övgülerinin sadece övünme ve yağcılık ile açıklanamayacağını söyleyen Metin Çulhaoğlu, bu havanın belirli bir kurgunun parçası olduğunu yazdı.

AKP lideri ile kurmaylarının, kendi siyasetlerinin sıkıştığını fark ederek bir girişimde bulunduklarını belirten Çulhaoğlu, bu sıkışmanın ilacı olarak "Erdoğan efsanesi, lider kültü ve 'büyük şef' imajı"nın devreye sokulmak istendiğini kaydetti:

"Meselenin, ilk akla gelenlerden daha ciddi ve derinlikli yanları vardır. Siyasetin, tüm yönleri, alanları ve başlıklarıyla tek bir liderde toplanması siyasetin tekleşmesi, dolayısıyla siyasetçisizleşmesi anlamına gelir. Nitekim Erdoğan da çevresinde kelimenin gerçek anlamıyla siyasetçi istememektedir istediği, uygulamacı-teknisist kadrolardır. Dolayısıyla, geriye kalan örneğin Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik gibi az sayıda siyasetçi dışında AKP’de bundan böyle siyasetçi yetişmesini beklemek boşunadır."

Çulhaoğlu ayrıca, Erdoğan'ın kongrede bir "ön cülus" dağıtabileceğini söyleyerek, bazı kritik başlıklarda "esneme" işareti göstermek isteyebileceğini belirtti.

Metin Çulhaoğlu'nun yazısını okumak için tıklayınız:

30 Eylül ön cülus töreni

(soL - Haber Merkezi)