AKP kongrelerinde yumruklar konuştu

Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın "hoşgörü ve birlik" mesajları verdiği AKP İzmir Bayraklı ilçe kongresinde yumruklar konuştu.

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın katıldığı, "hoşgörü ve birlik" mesajları verdiği AKP İzmir Bayraklı ilçe kongresinde yumruklar konuştu.

Delege Osman Akan, "30 ilçeden 29'unu teslim ettiniz. Bayraklı'yı CHP'ye peşkeş çektiniz. Neyin başarısından söz ediyorsunuz? Kral çıplak" diyerek, bağırınca gerilen ortamda, ilçe başkan adayı Mikail Bilici'nin rakiplerini eleştirmesi ile partililer boğaz boğaza geldi.

AKP Bayraklı İlçe Kongresi'nde İsmail Sarı, Mikail Bilici ve Erdal Seyitler ilçe başkanlığına aday oldu.

Babacan gerginlik yüzünden kongreye katılmadı
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AKP il kongresine katılmak için gittiği Aksaray'dan salona girmeden döndü. İki adayın yarıştığı kongrede gerginlik tırmanınca divan başkanlığı bile gizli oyla seçildi.

Sabah saat 10:00'da başlaması gereken kongre iki grup arasındaki tartışmalar nedeniyle geç başladı. Genel Merkez tarafından desteklenen mevcut il başkanı Latif Ağır ile Mali müşavir Aydın Coşgun'un adaylığını koyduğu kongrede taraflar arasındaki gerilim gizli sayım yapılmasıyla giderilebildi.

Genel Merkez'in divan başkanı olması için gönderdiği Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un karşısına Aydın Coşgun'un taraftarları Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz'ü divan başkanlığına önerdi. Bu gelişmenin ardından salonda gerilim tırmanırken, tarafların birbirine girmesini engellemek için salona çevik kuvvet ekipleri girdi.

Sivil polisler de protokol tribünü önünde güvenlik önlemi aldı. Kongrede divan başkanlığı seçiminin gizli oyla seçilmesi kararı alınıp sandıklar kuruldu. Divan başkanlığı seçimi yapılırken tartışmalar salonda tansiyonu artırınca, kongreye katılmak için sabah saatlerinde Ankara'dan gelerek kent girişindeki Ağaçlı Dinlenme Tesisleri'nde gelişmeleri izleyen Babacan, gerginlik nedeniyle kongreye katılmaktan vazgeçti.

Gerilimli geçen kongrede bir polis memuru göğsüne aldığı tekme nedeniyle fenalaşınca hastaneye kaldırıldı, birçok partili ise hafif yaralandı.