Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

AKP karşıtlarının evlerine 'imzasız' mektup!

Sinop Üniversitesi’nde AKP karşıtlığıyla bilinen öğrencilerin ailelerine mektup gönderilerek, çocuğunuz “Okulumuzda arkadaşlarına solcu düşünceler içeren söylemlerde bulunuyormuş” denildi.

Yayın Tarihi: 25.12.2009 , 10:15 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Sinop Üniversitesi’nde okuyan ve AKP karşıtlığıyla bilinen öğrencilerin ailelerine “Merhaba, ben oğlunuz / kızınız ...'nin hocasıyım” sözleriyle başlayan bir mektup gönderildi. Birçok aileye gönderilen imzasız mektupta, öğrenciler ailelerine “solculuk yapıyor” diye şikayet edildi.

Sinop Üniversitesi'nin farklı fakültelerinde okuyan, üniversitede, solcu, ilerici olarak bilinen ve özellikle AKP’ye karşı mücadele eden öğrencilerin ailelerine “Merhaba, ben oğlunuz/kızınız ...'nin hocasıyım” sözleriyle başlayan mektuplar gönderildi. Mektupların imzasız olarak ve çok basit imlâ hatalarıyla gönderilmesi dikkat çekti. Mektubun hiçbir yerinde okulun amblemi ya da ismi yazmazken, mektuplar ailelere öğrencilerin adı ve soyadı belirtilerek yazıldı. Metinlerin tamamen aynı olduğu mektuplarda sadece isimlerin değiştirildiği görüldü.

Gönderilen mektuplar, “Merhaba, ben oğlunuz/kızınız ... hocasıyım. ... okulumuza yeni gelmesine rağmen kendisindeki farklılıklar beni size bu mektubu yazmaya mecbur etti. Kendi dersimde ve başka arkadaşlarımın derslerinde de onun derslere gereken ilgiyi ve özeni göstermediğini müşahede ettim. Böyle giderse, ileriki dönemde başarısız olacağını düşünüyorum” sözleriyle başladı. Mektubun devamında öğrenciler ailelerine “solcu düşüncelere sahip olduğu” gerekçe gösterilerek şikayet edilirken şu ifadeler yer aldı: “Oğlunuz/kızınız hakkında okulda ve yakın arkadaş çevresinde sol terör örgütlerinin içine girerek örgüt tarafından organize edilen bazı etkinliklere katıldığını öğrendim. Okulumuzda yakın çevresine, arkadaşlarına solcu düşünceler içeren söylemlerde bulunuyormuş, örgütsel olduğunu düşündüğüm dergileri veriyor ve bunları okumalarını istiyormuş, ...’nın ne kendisinin zarar görmesini ne de arkadaşlarının zihnini bulandırmasını istemiyorum.”

“Vatan için ilgilenin”
İmzasız olarak gönderilen mektupların devamında “vatan sevgisi” ve “hayırlı insan” gibi kullanımlar dikkat çekerken, “Bir anne babanın evladından istediği en önemli şey evladının iş güç sahibi olması ve vatana millete hayırlı bir insan olmasını istemek değil midir? Zorluklar içinde okuyup hayatını kazanan, hayatın kıymetini çok iyi bilen birisi olarak oğlunuzla/kızınızla ilgilenmenizi istiyorum” denildi.

“Biz bu oyunları çok gördük”
Ailelere gönderilen mektupta yer verilen sözlerde “biz bu oyunu çok gördük” söylemi de dikkat çekerken şu ifadeler yer aldı: “Ben de üniversite yılarındayken okulda siyasi görüşü olan örgütlere sempati duyan, bir devrim türküsü tutturmuş dünyayı kurtaracak arkadaşlarım vardı. Biz Türkiye'de bu oyunları, dalavereleri çok gördük. Geçmişte de gördük şimdi de görüyoruz, gelecekte de göreceğiz. Amaçları insanlarımızın bilinçlenmesini istememektir. Lütfen bu oyunlara gelmeyelim, bu güzel ülkemizde oyun oynanmasına müsaade etmeyelim.”

Mektubun son bölümünde mektubun neden yazıldığına ilişkin olarak da çeşitli ifadeler yer alırken mektup şu sözlerle son buldu: “Ben oğlunuzun/kızınızın vatana millete hayırlı bir insan olabileceğini düşündüğüm için bu mektubu yazdım. Oğlunuzla/kızınızla en yakın zamanda irtibata geçerek durumu ile ilgili değerlendirme yapacağınızı yeni eğitim-öğretim yılında daha başarılı olması için katkıda bulunacağınızı düşünüyorum. Saygılarımla.”

(soL-Sinop)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.