AKP kampına doktor 'ataması'…

AKP’nin Kızılcahaman’da düzenlediği parti kampı için Ankara Valiliği’nin 12 doktor görevlendirdiği ortaya çıktı.

Kızılcahaman’da geçtiğimiz hafta düzenlenen AKP kampına Ankara Valiliği tarafından doktor görevlendirmesi yapılması büyük tepki çekti.

Ankara Valiliği'nin AKP'nin kampı dolayısıyla Kızılcahamam'a geçici görevle 2-4 Kasım tarihleri arasında 12 hekim ve 3 diyetisyen göndermesi, sağlık örgütlerinin tepkisini çekti. Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, AKP kampı dolayısıyla Ankara Valiliği, Ankara’dan 12 hekim ve 3 diyetisyeni geçici görevlendirmeyle Kızılcahamam’a gönderdi. Bu görevlendirmeyle Kızılcahamam Devlet Hastanesi’nde kamp boyunca normalde 2 olan nöbetçi hekim sayısı da cuma ve pazar günü 5’e, cumartesi günü ise 8’e çıkarıldı. Kampın bitimiyle doktorlar eski görev yerlerine döndü.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, sağlığı paralı hale getiren AKP’nin söz konusu kendi sağlığı olduğunda 25 bin kişinin yaşadığı Kızılcaham’da normalde görev yapan hekim sayısını ikiye katladığını ifade etti. Kara, AKP’nin toplantısının “sağlıklı geçtiğinden” kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini belirtirken Ankara Tabip Odası tarafından yapılan değerlendirmede uygulamanın üzücü olduğu ifade edildi.