AKP İstanbul ve Ankara'da gövde gösterisine hazırlanıyor

AKP bugünkü MKYK toplantısında aldığı kararla İstanbul ve Ankara’da iki miting düzenleme kararı aldı. “Evlerinde zorla tuttuğumuz bu ülkenin yüzde 50'si var” sözleriyle protestocuları tehdit eden Erdoğan’ın konuşacağı mitingler gövde gösterisi anlamına gelmekte.

AKP, Taksim Meydanı başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok noktasında sürdürülen Gezi Parkı direnişine karşı gövde gösterisi yapma kararı aldı.

Bugünkü AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından Ankara ve İstanbul'da iki büyük miting yapma kararı alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin en üst karar alma organı durumundaki MKYK üyeleriyle İstanbul'da bir araya geldi. Son günlerdeki direnişin yarattığı durumun görüşükdüğü toplantı sonucunda alınan kararla AKP güç gösterisi yapmayı deneyecek.

Mitinglerden ilki 15 Haziran Cumartesi günü Ankara'nın en büyük meydanlarından birinde yapılacak. 16 Haziran Pazar günü İstanbul’da yapılacak olan miting ise Kazlıçeşme Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

“Evlerinde zorla tuttuğumuz bu ülkenin yüzde 50'si var” sözleriyle eylemcileri tehdit eden Başbakan Erdoğan, Kuzey Afrika gezisinden dönüşünde AKP yönetimi tarafından otobüslerle hava alanlarına taşınan insanlar tarafından karşılanmıştı. Sayısı binlerle ölçülebilecek topluluğun eylemini Yeni Şafak Gazetesi “Milyonlar bağrına bastı” başlığıyla vererek ölçüyü kaçırmıştı.

Bindirilmiş kıtalarla miting yapmaya alışık olan Erdoğan, son olarak katliamdan günler sonra gidebildiği Reyhanlı’da AKP’nin başka ilçelerden otobüslerle getirdiği insanlarla miting yapmıştı.

(soL - Haber Merkezi)