AKP için hizmette sınır yok: Hastanelerde din hizmeti verilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, ibadetini gerçekleştirmek için "camiye gidemeyen" hastalar için din görevlilerini hastaneye yollayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokole göre hastanelerde de din hizmeti verecek.

Din görevlileri hastanelere…
Bugün gazetesinde yer alan bir haber sağlığın geldiği durumu bir kez daha gözler önüne serdi. Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalamaya hazırlanan Diyanet'in yeni hedefi hastanelerde etkin bir şekilde çalışma yapmak.

Buna göre, ilk olarak camiye "gelemeyen" vatandaşlar için din görevlileri hastanelere gönderilecek. Sadece hastanelere yapılan uygulamayla yetinmeyen Diyanet İşleri, cezaevindeki vatandaşlara da din görevlileri ile daha etkin biçimde ulaşmanın yollarını arıyor.

Cezaevlerine Kuran hizmeti
Buna göre cezaevleri için de özel çalışmalar gerçekleştirecek olan Diyanet, bu çerçevede başta cezaevleri olmak üzere Kuran öğretim programları hazırlanacak. Ayrıca cezaevlerinde din hizmeti veren cezaevi vaizleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı personeline Adalet Bakanlığı ile işbirliği yapılarak hizmet içi eğitim kursu da verilecek.

Diyanet temsilcileri sık sık televizyonda yer almalı
Yaygınlığını arttırmak için hemen her fırsatı değerlendiren ve son dönemde birçok konuda açıklamalar yapan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir diğer hedefi de medyada yer alan dini programlarda Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcilerinin sık sık yer almasını sağlamak olacak.

Hizmet ve faaliyetlerini toplumun tüm kesimlerine ulaştırmayı hedeflediğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı, bunun için ise Facebook ve Twitter’dan da yararlanacak.

(soL - Haber Merkezi)