AKP hazırlanıyor, vekillik babadan oğula geçecek!

Üç dönem kriterine takılan bakan ve milletvekillerinin yeni bir oluşum içinde yer almasından endişe duyan AKP yönetimi, partinin ağır ağabeylerinin çocuklarına vekil olma şansı verecek.

AKP’de "üç dönem"e takılan vekillerin başka siyasi oluşumda yer almasını önlemek için ya oğullarına vekillik teklif edilecek ya da ticari hayatta kolaylıklar sağlanacak.

Taraf Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Köşk’e çıkmasının ardından üç dönem kriterine takılan bakan ve milletvekillerinin yeni bir oluşum içinde yer almasından endişe duyan AKP yönetimi, bu kapsamdaki vekiller için üç teklif hazırladı. Buna göre, partinin ağır ağabeylerinin çocuklarına vekil olma şansı verilecek. İkinci olarak bu kontenjandan yararlanmak istemeyen vekillere ise, Hüseyin Çelik formülü ile "danışmanlık" imkanı sağlanacak. Bu süreçte, siyasetten ayrılmak isteyen vekillere ise ticari hayatta kolaylıklar sağlanacak. Üç teklif ile partinin ağır toplarının yeni bir oluşum içine girmesinin önüne geçilecek.

2015 için önlem
2015’te "Erdoğan"sız ilk seçime girecek olan AKP yönetimi, önümüzdeki yıl yapılacak seçimler için adeta seferberlik ilan etti. Bu çerçevede üç dönem kriterine takılan 73 AKP’nin üst düzey siyasetçisinin tüm davranışları yakından takip ediliyor. Bu kişilerin AKP çatısı dışında bir başka oluşum içinde yer almaması için bazı cazip alternatifler üzerinde çalışılıyor.