AKP Diyanet'i 'yeniden yapılandırıyor'

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yeni dönem şekilleniyor. Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Müdürü Ayşe Sucu görevinden alındı. Daha önce kurumun başkanlığına Mehmet Görmez getirilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kadın faaliyetlerini yürüten Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Müdürü Ayşe Sucu görevinden alındı. Kamuoyunda "Butto modeli" başörtüsüyle tanınan ve başörtüsü biçimini Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "türban sorunu"nun çözümünde model olarak önerebileceği iddia edilen Sucu'nun, yeniden yapılanma gerekçesiyle görevinden alındığı belirtiliyor.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Sucu’nun görevinden alınmasında gerçek neden başörtüsü konusundaki yaklaşımı ve örtünme şekli. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ise gerekçeyi "yeniden yapılanma" olarak belirttiği bildirildi.

Olayın, Diyanet İşleri Başkanlığı’na Mehmet Görmez’in atanmasından hemen sonra gerçekleşmesi dikkat çekerken kurumun Kadın Merkezi Faaliyetleri Yönetimi’nin görevden alma işlemine tepki göstermek için Pazartesi günü toplu olarak istifalarını açıklayacakları belirtiliyor.

Tebligat dün yapıldı
Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Müdürü Ayşe Sucu’ya dün öğleden sonra görevden alındığına dair tebligat yapıldığı ve 14 yıldır merkezin başkanlığını yürüten Sucu’nun başörtüsü konusundaki yaklaşımı ve örtünme şekli nedeniyle görevden alındığı iddia edildi.

Kadın Merkezi Faaliyetleri Başkan Yardımcısı Vildan Karabulut, görevden alma gerekçesi ve görevden alma yöntemi konusunda rahatsızlık duyduklarını belirtti.

CHP ile örtüşüyordu
Ayşe Sucu'nun örtünme şekli, CHP’nin de "türban sorunu" gündeminde ortaya attığı "Butto modeli" idi. 1996’da kurulan ve 12 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük kadın kuruluşu olan Diyanet Vakfı’nın Kadın Faaliyetleri Merkezi Başkanı Sucu ayrıca geçtiğimiz günlerde "Türban İslam’ın önşartı değildir" görüşüyle dikkatleri üzerine çekmişti.
(soL-Haber Merkezi)