AKP: Biz çok işbirlikçiyiz bir kere, tamam mı?

ABD'de Obama'nın rakibi olacak Cumhuriyetçi başkan adaylarından Rick Perry, "Türkiye islamcı teröristlerce yönetiliyor, NATO'dan atılsın" dedi. Türk Dışişleri Bakanlığı da "Biz NATO'ya girdiğimizde sen 2 yaşındaydın" diye karşılık verdi.

ABD Başkanlık seçimleri için yarışan Cumhuriyetçi aday adaylarından Teksas Valisi Rick Perry, dün bir televizyon programında diğer Cumhuriyetçi başkan adaylarıyla birlikte münazaraya katıldı. Perry, Türkiye’deki iktidarı eleştirerek, böyle bir hükümetin sadece NATO’ya bağlı olup olmadığını gözden geçirmenin yetmeyeceğini, ayrıca ABD’nin dış yardımlarını sıfıra indirmesi gerektiğini söyledi.

Türk Dışişleri Bakanlığı, bu sözlere yazılı açıklamayla cevap verdi. Açıklamada uzun uzun Türkiye'nin ABD'yle işbirliği anlatıldı:

"Türkiye, Sayın Vali henüz 2 yaşındayken NATO üyesi olmuştur. Transatlantik İttifak'ın mücadele dolu tarihinin önemli katkı yapan üyelerinden biridir ve öyle kalacaktır. Terörizme karşı mücadelede ön safta bulunan ülkeler arasındadır. Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'nun eşbaşkanlığını ABD ile birlikte yürütmektedir."

(soL - Haber Merkezi)