Akman'a sahte belge şoku

CNN TÜRK'ün Almanya'da yaptığı araştırma sonrasında Zahid Akman'ın avukatı Ali Yıldız'ın açıkladığı, Akman'ın Almanya'ya girişine ilişkin bir yasağın söz konusu olmadığını gösteren belgenin orjinal olmadığı ortaya çıktı.

soL (HABER MERKEZİ) RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın avukatı Ali Yıldız'ın açıkladığı, Akman'ın Almanya'ya girişine ilişkin bir yasağın söz konusu olmadığını gösteren belgenin CNN TÜRK'ün Almanya'da yaptığı araştırma sonrasında sahte olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu belgede Zahid Akman'ın, Almanya'ya girişine ilişkin bir yasağın söz konusu olmadığı belirtiliyordu. CNN TÜRK Almanya Temsilcisi Erhan Merttürk'ün araştırmalarında "belgenin orijinal olmadığı" ortaya çıktı.

Daireden, belgenin orijinalini talep eden CNN TÜRK temsilcisi, bunun mümkün olamayacağı yanıtını aldı. Ancak Merttürk'ün eldeki belgenin incelenmesi isteği kabul gördü.

Merttürk, üzerinde tahrifat yapılan ve orijinal olmayan belgenin Deniz Feneri davasıyla doğrudan bir ilgilisi olmadığına, ama kooperatif soruşturmaları ile Akman isminin iç içe olmasına dikkat çekti. Merttürk'ün verdiği bilgiye göre, tüm bu davaların da birleştirilmesi gündemde.

Merttürk konuyla ilgili olarak "Akman, 2003-2005'te Almanya'ya çok sık gelip gidiyordu. Son iki yıl ise hiç gelmedi. Akman bu belgeyi açıkladığında 'Almanya'ya gideceğim. Herkes görecek' demişti. Ama Almanya'ya hiç uğramadı. Schengen'de sorun var mı bilmiyoruz ama Almanya'da bir sıkıntı olduğu kesin. Alman makamlara göre de, 'nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklama' iddialarıyla anılan bir kişinin Almanya'ya gelmesi mantıklı değil..." dedi.