Akademiye saldırı sürüyor: YÖK Mukaddes Akdeniz'i görevden aldı

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi, Eğitim-Sen iş yeri temsilcisi Mukaddes Akdeniz, üniversite rektörlüğünce başlatılan soruşturma sonucu YÖK tarafından görevinden alındı.

YÖK’ün ve üniversite yönetimlerinin akademisyenler üzerindeki baskıları artarak sürüyor. Son olarak Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi, Eğitim-Sen iş yeri temsilcisi Mukaddes Akdeniz YÖK tarafından görevinden alındı.

Konuya ilişkin dün üniversite önünde Eğitim-Sen üyeleri ve öğrencilerin katıldığı bir basın açıklaması düzenlendi.

Yalanlarla açılan soruşturma
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya ikinci sınıf ikinci öğretim grubunda Mukaddes Akdeniz tarafından verilen derste bir öğrencinin hurafelerle Çanakkale Savaşı’nı açıklaması üzerine Akdeniz konuya açıklık getirdi.

Bu durumdan rahatsız olan bir grup gerici öğrenci Mukaddes Akdeniz’den şikâyetçi olunca rektörlük ve YÖK harekete geçti.

Akdeniz’in “Devlet değerlerini küçümsediği, Çanakkale Şehitlerine hakaret ettiği” şeklinde asılsız iddialarla başlatılan soruşturma sürerken, Rektör, Akdeniz’den Eğitim-Sen’den istifa etmesini istedi.

"Hocamızın yanındayız"
Konuya ilişkin destek açıklamasında bulunan Namık Kemal Üniversitesi Öğrencileri, şu ifadeleri dile getirdi:

Üniversiteler başta olmak üzere devlet kurumlarında yürütülen tek tipleştirmeye, alternatif görüş ve düşünceleri yıldırmaya, baskıcı, onur kırıcı, asılsızca planlanan bu tezgahlarda haklarımızı yedirmeyeceğimizi buradan bir kez daha duyuruyoruz. Bizleri tek bir çerçeveye sığdırmaya çalışan düşünmemizi, bilim üretmemizi engelleyen bütün düşünceler karşısında birlik olmamız gerektiğini biliyoruz. Bu yüzden adaletsiz, haksız hukuksuz bu koşullarda hocamızı yalnız bırakmayacağız.

Sadece kendini düşünüp duyarsız ve hareketsiz kalmayan, hurafeler karşısında bilimi ve özgür düşünceyi savunan hocamız yalnız değildir.

Kendi şahsi çıkarlarını bir kenara bırakıp öğrencilerine bilimi anlatmaya çalışan hocamızın ve yıllardır vermiş olduğu emeğin yanındayız.

(soL- Tekirdağ Erdinç Birinci)