Ahmet Türk'ten operasyona tepki

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, bugün DTP'ye düzenlenen operasyona tepki göstererek "Bu operasyonu Başbakan’ın seçim sonrası açıklamaları tetiklemiştir. Bu seçim sonuçlarına tahammülsüzlüğün ifadesidir" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, partisinin Meclis Grup toplantısında bugün yapılan operasyonu değerlendirdİ.

Türk, grup toplantısındaki konuşmasında "Bu operasyonu Başbakan'ın seçim sonrası açıklamaları tetiklemiştir. Bu seçim sonuçlarına tahammülsüzlüğün ifadesidir. Hukuk, demokrasi dışı hasmane bir tutumdur. Hükümeti uyarıyoruz. Tüm demokratik kitle örgütlerini konuya duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Urfa'da yapılan sıradan bir kutlamada iki gencin öldürülmesi, hükümet sözcüsünün Ermenistan sınırına dayandılar açıklaması, hükümetin seçim sonuçlarına yaklaşımını ortaya koymuştur açıklamalarından bulunan Türk, "Partimiz üzerinde estirilen baskı, altını çizerek söylüyorum, partimizi demokratik siyasetin dışına itmeye çalışan mantığın sonucudur. Ama herkes bilsin ki kimse bizi bu onurlu demokrasi ve barış mücadelemizden alıkoyamayacak. Bedeli ne olursa olsun demokratik duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Türk konuşmasının sonunda "Hiçbir güç DTP'ye diz çökertemeyecek" vurgusu yaparken operasyonun sona erdirilmesi ve gözaltındakilerin serbest bırakılması taleplerinde bulundu.