Ahmet Davutoğlu'na 'zorla' Marksizm öğretmişler!

AİHM'in zorunlu din dersi kararını değerlendiren Başbakan Davutoğlu, "Nasıl ben Marksizmi biliyorsam, ateistler de din bilgisini bilmeli." dedi. Davutoğlu ilköğretimde zorunlu din dersi ile kendi "öğrendiği" Marksizmi kıyasladı.

(soL - Haber Merkezi) Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, MEB ziyareti sırasında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Alevi ailelerin 'zorunlu din dersi' ile ilgili Türkiye aleyhinde yaptıkları şikayeti haklı bulması soruldu. Ahmet Davutoğlu, kimseye dini gerekçelerle baskı uygulanamayacağını söyledi. Marksist olmadığı halde Marksizm hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bir atestin dahi belli bir vasatta din kültürü sahibi olması zarurettir." dedi.

Davutoğlu şöyle devam etti:

"Türkiye'de din kültürü ve ahlak bilgisi dersi bütün dinleri anlatacak şekilde veriliyor. Bazı ülkelerde öğrenciler kiliselere götürülüyor ve uygulamalı din dersi hepsine veriliyor, belli okullarda hepsine veriliyor. Şimdi bütün bu uygulamaları gözardı edip de Türkiye'de bunu bir dini baskı aracı gibi yansıtma çalışmalarını kabul etmemiz mümkün değil.

Hiçbir insana dini gerekçelere baskı uygulanmaz. Nasıl ben Marksist değilsem ama Marksizmi bilmek iktisat okunurken de uluslararası ülkeler okurken de bir zaruretse bir atestin dahi belli bir vasatta din kültürü sahibi olması zarurettir."

Kürtçe eğitim
Davutoğlu, Kürt illerinde yaşanan Kürtçe eğitim gerginliğine ilişkin, "Türkiye hukuk devletidir, kamu düzeni esastır. Kamu düzenini bozacak adımlara izin verilmez. Bütün vatandaşlar, bütün kurumlar da bilmeli ki Türkiye bir hukuk devletidir ve kamu düzeni esastır. Herkes kafasına göre 'Ben burayı okul ilan ettim, şu eğitimi vereceğim' derse, bir müddet sonra kaos çıkar. Kamu düzenini bozan dayatmaya izin vermeyiz." dedi.

Başbakan Davutoğlu, bazı il ve ilçelerdeki okullara molotofkokteyliyle yapılan saldırıları "şiddet ve terör" şeklinde değerlendirerek, "Bu şiddete, bu teröre de bu ülkeyi teslim etmeyiz. Bunu herkes bilmeli. Aksi takdirde en fazla o bölgede yaşayan çok samimi vatandaşlarımızın çocukları etkilenir, öğretmenleri etkilenir." dedi.

Davutoğlu, okul açmanın bir prosedürü olduğunu da vurguladı.