Ağrı'daki seçim itirazına ret

Ağrı'da 3 bin oyun geçersiz sayılması ve kentin çeşitli yerlerinden oy pusulalarının çıkması üzerine seçimin iptali için harekete geçen DTP'nin başvurusu reddedildi.

soL (HABER MERKEZİ) DTP'nin Ağrı seçimine "hile karıştığı" gerekçesiyle yaptığı iptal başvurusu Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

DTP, 2 bin 500 oy farkla kaybettiği Ağrı seçimlerinde çoğunluğu kendisine ait 3 bine yakın oyun geçersiz sayıldığı iddiası ve kentin mutelif yerlerinde oy pusulalarının bulunması üzerine, seçimin iptali için harekete geçmişti.

Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun iptal istemini reddetmesinin ardından DTP il binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Iğdır Milletvekili Pervin Buldan kararı eleştirdi.

Buldan, "Burada sonuç alamazsak, sorunu Ankara'ya taşıyacağız. Ancak orada da sonuç gelmezse, herkes iyi bilsin burada kimseye belediye başkanlığını yaptırmayız. Bugün Ağrı ve Iğdır merkez ve ilçelerinden halkımız buradadır. Ancak sonuca kadar halkımız sakin beklemelidir. Ancak sonuç alınmazsa başta Van, Diyarbakır, Muş olmak üzere bütün Kürdistan'daki halkımızı buraya taşıyacağız. Herkes bunu net bilmelidir" dedi.

Kentte seçim sonuçlarına yönelik protesto eylemleri devam ediyor. Kurulun kararının ardından bir kez daha toplanan kalabalık, kentte yürüyüş düzenledi. "Vali değil AKP İl Başkanı" dövizlerinin taşındığı yürüyüşte sık sık "Vali istifa" sloganları atıldı.