Adnan Oktar'ı eleştirmenin bedeli 6 bin TL!

Eskişehir'de Kolektifler üyesi Anadolu Üniversitesi öğrencisi Gujan Ceyhan, blog sitesinde Adnan Oktar ve Ali Emre Bukağılı’yı ekşi sözlük yazarlarına açtıkları dava dolayısıyla eleştiren bir yazı yazdığı için Üsküdar 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 6.000 TL cezaya çarptırıldı

Kolektifler.net'in haberine göre, Gujan’ın daha önceden Facebook sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı birçok yazı ve habere suç duyurusunda bulunan Ali Emre Bukağılı son olarak da Gujan’a ait blog sitesinde “Ekşi sözlük ve ifade özgürlüğü” adlı yazısına şahsa hakaretten suç duyurusunda bulundu.

Ali Emre Bukağılı, Gujan’ın hiçbir yazısında bulunmayan küfürleri suç duyurusuna eklemiş ve hatta “Türklüğe, cumhuriyet ve organlarına, dini değerlere hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamalarını yöneltmişti. Blogunda “Bir insan ne kadar aciz olabilir ki Adnan Oktar gibi bir adama yalakalık yapabilir?” diyen Gujan ironik bir şekilde ifade özgürlüğü yazısında geçen “yalaka” kelimesinden dolayı 6.000 TL ceza aldı. Temyiz için Yargıtay'a başvuruldu.