Adana'da TÜSİAD Başkanı'nı protesto eden öğrenciler gözaltına alındı

Çukurova Üniversitesi'nde TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'i protesto eden üniversite öğrencileri karga tulumba gözaltına alındı.

DHA'dan Murat Kibritoğlu ve Çilem Anıtkan'ın haberine göre Adana Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) düzenlenen, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in de katılacağı ’Kalkınmada Bölgesel Dinamikler Sempozyumu’nun yapılacağı amfiye alınmayan üniversite öğrencileri ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Sloganlar atan 2’si kadın 4 öğrenci, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu’nun (TÜRKONFED) organize ettiği, ÇÜ Balcalı Kampusü’ndeki Mithat Özsan Amfisi’ndeki sempozyum nedeniyle polis ve özel güvenlik görevlileri geniş güvenlik önlemleri aldı. Davetliler, sempozyumun yapılacağı amfiye alınırken, bir grup üniversite öğrencisi de içeri girmek istedi. Bu sırada özel güvenlik görevlileri öğrencilerin amfiye girişine izin vermedi.

Öğrenciler neden içeri alınmadıklarını sorup, kimin geleceğini dahi bilmediklerini söyleyip, beklemeye başladı. Özel güvenlik görevlileri de öğrencileri binadan dışarı çıkarmaya zorladı. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile TÜNKONFED Başkanı Süleyman Onatça’yı lobide gören öğrenciler, slogan atmaya başladı.

Öğrencilerin bağırması üzerine özel güvenlik görevlileri, müdahalede bulundu. 2’si kadın 4 üniversite öğrencisi karga tulumba sürüklenerek binadan çıkarıldı. Binanın önünde bekleyen sivil plakalı minibüse bindirilmek istenen öğrenciler burada da direndi. Özel güvenlik görevlileri ile polisler, öğrencileri zorla minibüse bindirip, götürdü.