Adalet Bakanı’nın arkasındaki katil kim?

DEP’li Mehmet Latifeci ve babasını öldüren katil Behçet Karaağaçlı, Hatay Samandağ’da Adalet Bakanı ile birlikte dolaşarak referandum için “Evet” oyu istedi.

Anayasa değişikliğinin demokratikleşme anlamına geleceğini iddia eden AKP, bir katil ile birlikte Anayasa değişiklik paketine “Evet” oyu istiyor. Anayasa değişiklik paketi için 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde yaptığı referandum gezileri sırasında arkasında duran Behçet Karaağaç dikkat çekti.

30 Mart 1995 yılında DEP Samandağ İlçe Başkanı Mehmet Latifeci ile babası Yahya Latifeci'yi evlerine baskın düzenleyerek öldüren, 7 kişinin de yaralanmasına neden olan katil Behçet Karaağaçlı’nın Adalet Bakanı ile birlikte referandum çalışması yapması dikkat çekti.

İki kişinin katili Behçet Karaağaçlı, kamuoyunda 'Rahşan affı' olarak bilinen 'Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası'ndan yararlanarak cezaevinden çıkmıştı ve Karaağaçlı'nın affedilmesi o dönemde tepkilere neden olmuştu.

Af ile hapisten çıkan Karaağaçlı, daha sonraki yıllarda Latifeci’nin mezarı başında yapılan bir çok anma etkinliğini de provoke etmişti. Karaağaçlı’nın tahliye edildikten sonra Samandağ'a bağlı Sutaşı köyünde uyuşturucu dağıtımı yaptığı iddia edildi.

(soL - Haber Merkezi)