Abdullah Gül'den Cumhurbaşkanlığı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kimse benim cebimde dememelidir" dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Andirs Berzins ile Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi. İşte Abdullah Gül'ün konuşmasından satır başları

Bir kez daha Letonya Cumhurbaşkanı Andirs Berzins ve beraberindeki heyete ülkemize hoşgeldiniz diyorum. Konuklarımızı Türkiye'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Letonya ile ilişkilerimiz çok köklüdür.

Letonya AB dönem başkanlığını üstlenecek. Bunu başarıyla gerçekleştireceklerine inanıyorum. Türkiye'ye olan desteğinin devam edeceğine inanıyorum. Bunu sayın Cumhurbaşkanı da tekrarladı. Bundan büyük memnuniyet duyduk.

Letonya Cumhurbaşkanı Andirs Berzins'in konuşmasından satır başları:

Bize bu ziyaret fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu ziyaret ilişkileri güçlendirmek için vesile oldu. Büyük bir heyetle beraber geldik. Parlamentodan da yüksek düzeyde katılım gerçekleşiyor. Diplomatik ilişkilerin tesis edildiği yılın 90. yılını kutlayacağız 2015'te... ikili ilişkilerimizin güçlendirilmesi önemli. Geçtiğimiz sene sayın Cumhurbaşkanı ile bir araya geldik ve çok yakın dost olduk. İyi bir ilişki tesis ettik. Ülkemizde yaşanan bir kaza neticesinde bizi arayıp geçmiş olsun dilediniz. Bu da çok önemli. NATO'da da iki müttefik olarak yer alıyoruz. Türkiye ile işbirliği ile olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

'Kimse cebimde diyemez'
Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ile yapılan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül'e cumhurbaşkanlığı seçimi soruldu.

Gül, cumhurbaşkanını halkın seçeceğinin altını çizdi. "Cumhurbaşkanlığıyla ilgili takvim açıklandı. Sayın Başbakan'la yakında konuşacağız... Ama bu ikimiz arasındaki bir konu. Tabii ki farklı adaylar olabilir. Neticede seçimlerde halk karar verecektir. Hiç kimse bu benim cebimde dememelidir." diye konuştu. Ayrıca daha önce söylediği bir sözü de tekrarladı "Benim ne düşündüğüm de önemli"