Abdocan'ın ölümünden yargılanan polisi mahkeme duruşmaya çağırmadı

Gezi direnişi sırasında polis şiddetine kurban verdiğimiz gençlerden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili dava Balıkesir'e alınmıştı. Ancak Balıkesir'deki mahkeme, şüpheli polisin Balıkesir'e gelmesine gerek olmadığı, ifadesini Mersin'de verebileceği kararına vardı.

(soL - Haber Merkezi) Antakya'da 3 Haziran 2013'te Haziran Direnişi eylemleri sırasında polis tarafından atılan gaz fişeği nedeniyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili davanın duruşması, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 Kasım'da görülecek.

Cömert'in ölümüyle ilgili soruşturma çok uzun sürmüş, şüpheli Polis memuru Ahmet Kuş aleyhine açılan kamu davası sanık vekilinin talebi ve Yargıtay 5.Ceza Dairesi'nin kararı ile Hatay'dan Balıkesir'e alınmıştı.

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık polis memuru Ahmet Kuş’u Balıkesir'deki duruşmaya katılması çağrısı yapmadı. Sanığın, yeni görev yeri olan Mersin Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS sistemi ile sorgulanması için talimat yazıldı.

Şüpheli polis memuru Ahmet Kuş, olası kastla insan öldürmekten yargılanıyor. Bu suçun cezası, 20 ila 25 yıl hapis. Buna rağmen, zaten tutuklu yargılanmayan Kuş, Balıkesir'deki duruşmaya dahi gelmeyecek.

Abdullah Cömert'in ailesi ve davayı takip eden avukatlar adına açıklama yapan Avukat Hatice Can, mahkemenin kararına tepki göstererek, sanık polisin Balıkesir'e getirilmesi gerektiğini söyledi. Açıklamada, "Emri veren polis amirlerinin de yargılanması gerekmektedir. Soruşturma aşamasında amirler yargı önüne dahi çıkarılmamıştır. Şüpheli olarak isimleri tespit edilmemiş, ifadeleri alınmamıştır. Sanık Ahmet Kuş’un görevli olduğu akrepteki diğer görevliler ile emir veren yetkili amirlere ilişkin verilen takipsizlik kararına yaptığımız itiraz hakkında aylar geçtiği halde karar verilmemiştir. İtirazlarımız henüz sonuçlanmamıştır. Bu davada iğneyle kuyu kazar gibi yol aldık ve peşini de bırakmayacağız" denildi.