ABD: ‘Türkiye’nin yardıma ihtiyacı var’

Suriye’den Türkiye’ye gelen sığınmacı sayısının 100 bini aşmasının ardından, ABD tarafından yapılan bir açıklamada “Türkiye’nin yardıma ihtiyacı var” denildi. Pentagon'dan yapılan başka bir açıklamada ise "daha fazla insani yardım" çağırısı yapıldı.

Suriye’deki çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye yerleşen sığınmacı sayısının 100 bini aşmasının ardından, ABD’den bir açıklama geldi.

Ntvmsnbc’nin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamalarda, sığınmacılara yardım konusunda, Türkiye ve Ürdün’deki ihtiyacın şu anda “acil” olduğunu söyledi.

Daha fazla “insani” yardım çağırısı
ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan bir açıklamada ise ABD'nin, Suriye muhalefetine “ölümcül olmayan yardımlar” aktarmayı sürdüreceği ifade edildi.

Bakanlık sözcüsü George Little, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye halkının Esad rejimi tarafından “acımasız şiddete maruz bırakılmaya devam ettiğini” iddia ederek, uluslararası topluma, Esad rejimini yalnızlaştırmak için daha fazlasını yapmaları çağırısında bulundu.

ABD'nin, Esad rejimi üzerindeki diplomatik ve ekonomik baskıyı artırmaya ve “insani yardım” temin etmeye dönük bir politika izlediğini iddia eden Little, “Bu aşamada doğru olan adım bu” ifadesini kullandı.

Little, ABD olarak Esad rejiminin iktidarı terk etmesini isteyen tüm ülkelerle birlikte çalışacaklarını vurgulayarak, uluslararası toplum içinde kendileriyle aynı görüşte olmayan başka ülkelerin varlığına işaret etti ve ''bir noktada ahenk sağlayacaklarını umduğunu'' bildirdi.