ABD: ‘Türkiye’nin Patriot talebini destekliyoruz’

ABD Savunma Bakanı Panetta, Türkiye’nin Patriot füzlerinin konuşlandırılması ile ilgi talebini desteklediklerini açıkladı.

Amerika’nın Sesi’ne açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, “Türkiye kendilerine füze savunama kapasitesi verilmesi konusunda neler yapabileceğimizi görebilmek için birlikte çalışma isteğinde bulundu. Biz onlarla çalışıyoruz ve umuyoruz ki böyle bir yardımın sağlanması konusunda kendilerine yardımcı olabiliriz” diye konuştu.

Dün ise Türkiye’de konuşlandırılması planlanan Patriot füzeleri için Diyarbakır’a bir NATO heyetinin geldiği ve heyetin füzelerin Suriye sınırına en yakın NATO üssü olan Diyarbakır'a yerleştirilmesine karar verildiği basına yansımıştı.

Genelkurmay’dan yapılan bir açıklamada ise NATO heyetinin Patriot füzelerinin konuşlandırılması için Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda keşif ve incelemelerde bulunduğuna dair basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilmiş ve şu ifadelere yer verilmişti:

Ancak, Açık Semalar Anlaşması (ASA) kapsamında gözlem uçuşu yapan Rusya Federasyonu'na ait bir AN-30 ASA uçağı, 14 Kasım 2012 günü saat 14.50'de Diyarbakır'a inmiş ve 16.00'da kalkış yapmıştır.

(soL- Dış Haberler)