ABD Türkiye-Suriye sınırına 40 kişilik özel birlik mi gönderiyor?

Yurt Gazetesi yazarı Yılmaz Polat ABD'nin Türkiye-Suriye sınırına 40 kişiden oluşan özel bir Deniz Piyade Birliği göndereceğini yazdı.

ABD’nin, Ürdün'ün Suriye sınırına 150 kişilik özel bir birlik gönderdiği haberleri basında yer almış, The Times Gazetesi, ABD'nin Türkiye'nin Suriye sınırına yakın bölgelerine de özel birlikler konuşlandırdığını iddia etmişti.

Genelkurmay bu iddiaları yalanlayarak, "Basın yayın organlarında, bazı yabancı ülkelere ait özel birliklerin Türkiye'nin Suriye sınırına konuşlandırıldığı haberleri yer almıştır. Haberler gerçek dışıdır" açıklaması yapmıştı.

Yurt Gazetesi Yazarı Yılmaz Polat bugünkü köşesinde Türkiye-Suriye sınırındaki Amerikan askeri varlığına ilişkin yeni bir iddiayı gündeme getirerek, ABD’nin sınıra 40 kişiden oluşan özel bir Deniz Piyade Birliği gönderileceğini iddia etti.

Yılmaz Polat'ın bugünkü yazısı şöyle:

Suriye sınırına konuşlanmak üzere 40 kişiden oluşan özel bir Deniz Piyade Birliği (Marine) eğitildi.

Özel birliğe Washington yakınlarında Virginia Eyalet sınırları içinde bulunan Quantico Deniz Piyade Eğitim Üssü'nde (Quantico Marine Corps
Base) Türk öğretmenler tarafından pratik Türkçe, yöresel Türk kültürü ve halkla ilişkiler kursu verildi. Özel birlikteki askerlerin çoğunun Müslümanlardan seçildiği öğrenildi.

Özel birliğin sınırın hangi bölgesinde görev yapacağı bilinmiyor, ancak görevleri arasında Suriyeli muhaliflerle koordinasyonu sağlamak da bulunuyor.

Özel birliğin ayrıca kimyasal silahlar konusunda da uzun süreli eğitim aldığı öğrenildi. ABD Yönetimi Suriye'nin kimyasal silah kullanmasından kaygı duyuyor.

Washington, Esad rejiminin elindeki kimyasal savaş başlıkları taşıyabilecek füzelerin radikal İslamcıların eline geçmesinden endişe ediyor.

Başkan Obama, ABD'nin Suriye konusunda kırmızı çizgisini kimyasal silah kullanması olarak açıklamıştı. Obama bu durumda ABD'nin müdahale edeceği mesajını vermişti.

İlgililer, Türkiye'ye başka özel birlikler gönderilebileceğini de söylüyor. Suriye'deki kimyasal silahlar konusunda eğitimli Acil Müdahale Birliklerine dikkat çekiliyor.

ABD ve Türk Dışişleri bakanları Hillary Clinton ve Ahmet Davutoğlu Çalışma Grubu kurulması konusunda anlaşmıştı.

ABD ve Türk üst düzey diplomatik, askeri ve istihbarat yetkilileri ağustos ayında İstanbul'da yaptıkları toplantıda, kimyasal silah kullanılması durumunda yapılacak müdahale için operasyon planlarını konuşmuşlardı.

AKP Hükümeti'nin Obama Yönetimi'nden Suriye konusunda çeşitli seviyelerde askeri ve siyasi destek isteği biliniyor. Amerikalılar, Ankara için bir seçenek mönüsü hazırladığını söylüyor.

İsrail de yaptığı açıklamada, Suriye rejiminin elindeki kimyasal silahları Lübnan'daki Hizbullah yönetimine nakletmesi halinde müdahale edeceğini bildirmişti.

ABD, Ürdün'ün Suriye sınırına da 150 kişilik özel bir birlik göndermişti.

Washington , İngiliz ve Fransız özel birliklerinin İncirlik Hava Üssü'nde konuşlandığına ilişkin haberleri ise doğrulamıyor.

Quantico Marine Üssü’nde 12 bin asker ve sivil personel görev yapıyor.

Üste ayrıca FBI Akademisi ve (DEA- Drug Enforcement Administration) Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi’ne ait eğitim tesisleri de bulunuyor.