ABD, Mariela Castro'nun ödül törenine katılmasına izin vermedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Küba Cinsel Eğitim Enstitüsü Başkanı Mariela Castro'nun eşcinsel hakları konusunda Philadelphia'da düzenlenecek toplantıya katılması için gerekli vizeyi vermedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Küba Küba Cinsel Eğitim Enstitüsü Başkanı Mariela Castro'nun önümüzdeki hafta Philadelphia'da düzenlenecek eşcinseller ile ilgili bir toplantıya katılması için gereken izini vermedi.

Aynı zamanda Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun da kızı olan Mariela Castro, eşcinsel haklarının savunulması konusundaki çabalarından dolayı bu toplantıda bir de ödül alacaktı.

Mariela Castro, şu anda diplomatik vizeyle New York'ta Birleşmiş Milletler toplantılarına katılıyor. Ancak ABD yasaları gereğince, Kübalı diplomatların Dışişleri Bakanlığı'nın onayı olmadan New York'tan 40 km uzaklaşmasına izin verilmiyor.

Castro, önümüzdeki hafta “Eşitlik Forumu 2013 Zirvesi” adıyla düzenlenecek toplantıya katılmak için ABD'ye gerekli başvuruyu yaptı ancak Dışişleri bakanlığı herhangi bir gerekçe göstermeden başvuruyu reddettiğini açıkladı.

Toplantının düzenleyicisi Malcolm Lazin ise yaptığı açıklamada, karar karşısında “çok büyük şaşkınlığa uğradıklarını” belirtirken, “Bayan Castro, Küba’daki lezbiyen gay, biseksüel ve trans hakları için çalışan, uluslararası alanda tanınmış önemli bir kişidir” dedi.

(soL- Dış Haberler)