ABD Büyükelçisi'nden garip konuşma

Wilson, ABD'nin Adana Konsolosluğunda gerçekleştirilen ''Bağımsızlık Günü'' resepsiyonunda yaptığı ilginç konuşmada ''Yüce uluslarımız özgürlük, demokrasi değerlerine bağlı kalıp yaşam biçimimizi savunmaya devam ettikçe, Türk-Amerikan dostluğu ve ittifakı kuvvetli olacaktır'' dedi. Wilson halklara tanrının özgürlük verdiğini, bunu ihlal eden…

soL (HABER MERKEZİ) ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, bütün insanların eşit yaratıldığını söylerken "4 Temmuz 1776'da yeni bir ulusun bağımsızlığını ilan ettiğini, bağımsızlık bildirgesi sözlerinin özgürlükleri hayal etmek ve gerçek kılmak için milyonlarca kişiye ilham verdiğini" belirtti.

Wilson bağımsızlık bildirgesinin önemini vurgulayarak tüm dünya halklarının günlük meselelerle ve demokrasi sürdürme problemi ile uğraştığını, bağımsızlık bildirgesindeki sözlerin herkes tarafından ilham kaynağı olması gerektiğini söyledi.

Wilson açıklamasının devamında ''Onları yaratan Tanrı, ellerine vazgeçilmez bazı haklar vermiştir. Bunlar arasında yaşama, özgürlük ve mutluluğunu arama hakları yer alır. Bu hakları korumak için insanlar arasında meşru iktidar, hak ve yetkilerini yönetilenin rızasından alan hükümetler kurulmuştur. Herhangi bir hükümet şekli bu amaçları tahrip eder bir nitelik kazanırsa, onu değiştirmek veya kaldırmak, temelleri kendi güvenlik ve mutluluğunu sağlamaya uygun görünecek ilkeler üzerine dayanan güç ve yetkiyi aynı amaçla örgütleyen yeni bir hükümet kurmak o halkın hakkıdır." dedi.

ABD'nin Adana Konsolosu Eric Green'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona, Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gören, Emniyet Müdürü Arif Akkele, İncirlik 39. Wing Komutanı Albay Philip McDaniel ve çok sayıda davetli katıldı. Konsolosluk Şeref Kıtası'nın Türk ve Amerikan bayraklarıyla başlayan merasimi, iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla sona erdi.