Abant Platformu zaman kaybı

Kuzey Irak Parlamentosu'nun Parlamentolararası İlişkiler Komitesi Başkanı Arez Abdullah Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen Abant Platformu toplantısının zaman kaybı olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Erbil'de 15-16 Şubat tarihlerinde toplanan Fethullah Gülen'e bağlı Abant Platformu'nun "Barış ve Geleceği Birlikte Aramak" başlıklı konferansını değerlediren Parlamentolararası ilişkiler Komitesi Başkanı Arez Abdullah "zaman kaybı" dedi.

Toplantının arkısanda İslamcı bir yaklaşım olduğunu anımsatan Abdullah, toplantıyı düzenleyenlerin amacınının gerek Türkiye'de gerekse başka yerlerdeki Kürt ulusal sorununu demokratik ve çağdaş yollarla çözmek olmadığını belirtti.

Abant Platformu'nun izlediği politikanın zaman kaybı olduğunu söyleyen Abdullah, ""Ulusalcılık meselesi başka, İslamcilik meselesi de başka bir meseledir" dedi.

Abdullah, "Ben Abant Platformu'nun arkasında olanlara, 'Acaba, gerçekten Türkiye'deki Kürt sorununun çözümü ve Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkileri iyileştirmenin çabasını mı veriyorlar, yoksa Kürtlere başka türlü mü yaklaşmak istiyorlar?' diye soruyorum" dedi.

Erbil'de düzenlenen toplantıya önceden açılış konuşmasını yapacağı duyrulan Bölgesel Yönetim Başkanı Nerçivan Barzani de katılmamıştı.